mourinho prijeti

Loše vijesti za Dinamo; Tottenham se diže u formi, 'spursi' su zabili 13 golova u posljednja četiri susreta, a proigrao je i Gareth Bale...

01.03.2021 u 06:08

Bionic
Reading

Menadžer Tottenhama, idućeg suparnika zagrebačkog Dinama u Europskoj ligi, Jose Mourinho bio je prepun pohvala na igru koju je Gareth Bale pružio u pobjedi 'spursa' 4:0 protiv Burnleyja...

Velški reprezentativac je zabio dva gola i imao još nekoliko prilika, a uz njega golove su zabili i povratnik nakon ozljede Harry Kane, te Lucas.

'Jako sam sretan zbog Balea, jer momčad treba njegov talent', rekao je Jose Mourinho i dodao:

'Sretan sam jer kad je njegovo stanje dobro može raditi stvari kao danas. Odigrao je vrlo dobru utakmicu.'

A Gareth Bale je u posljednja četiri nastupa zabio četiri gola i njegova forma je u očiglednom usponu.

'Bilo je dobro, osjećao sam se ugodno i moja forma se vraća, lijepo je pomoći momčadi', rekao je Bale i nastavio:

'U posljednje vrijeme bilo je i kritika, ali dovoljno sam iskusan da držim glavu dolje, da ne kažem ništa glupo i da nastavim s napornim radom.'

Usprkos pobjedi Tottenham je ostao na osmom mjestu, no sada ima samo šest bodova manje od West Hama na četvrtom mjestu, posljednjem koje vodi u Ligu prvaka.

  • +4
Manchester City - Tottenham, Premiership, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: Tim Keeton / POOL

'Trebala su nam tri boda, to je najvažnije. Trebala nam je dobra pobjeda u Premier ligi,' kazao je Jose Mourinho čija je momčad izgubila pet od posljednjih šest prvenstvenih utakmica.

No, ta je statistika varljiva jer Tottenham u posljednje četiri utakmice u svim natjecanjima ima tri pobjede (dvije protiv Wolfsbergera u Europskoj ligi te ovu protiv Burnleya u nedjelju) i poraz od West Hama u prvenstvu.

Ono što bi trebalo zabrinuti trenera Dinama Zorana Mamića uoči prve utakmice osmine finala Europske lige (11. ožujka) je činjenica da se Bale vraća u formu, ali i to da su 'spursi' u te posljednje četiri utakmice zabili čak 13 golova!

  • +34
Dinamo - Krasnodar, šesnaestina finala Europske lige, 2020/21. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Mourinhova momčad će do utakmice s Dinamom odraditi još dvije prvenstvene utakmice i to protiv momčadi iz donjeg dijela ljestvice engleske lige. Sigurno je kako će Portugalac i protiv Fulhama u 'gostima' i protiv Crystal Palacea 'u život' vraćati svoje najveće zvijezde - Balea i Kanea - sve kako bi što 'nabrijaniji' dočekali susret s 'modrima'.

Naime, Europska liga je za Tottenham možda i najlakši put do plasmana u Ligu prvaka sljedeće sezone.

'Vjerujem da ćemo osvojiti Europsku ligu i ući u povijest Tottenhama s dobrim, a ne lošim rezultatima', kazao je prije nekoliko dana Mourinho. Dojam je da nije pričao u prazno...