fenati postao omražen

Ljubitelji motociklizma i vozači u šoku: Zašto nije dobio doživotnu zabranu utrkivanja?

10.09.2018 u 10:52

Bionic
Reading

Odluka čelnika Svjetskog motociklističkog prvenstva da kazne Romana Fenatija sa samo dvije utrke suspenzije izazvala je negativne reakcije ljubitelja ovog sporta, a Manzi kojem je povukao kočnicu na ravnom dijelu kaže da mu to nikad neće oprostiti...

Pobjeda Andree Iannonea ispred Marca Marqueza u MotoGP klasi ostala je u talijanskom Misanu u sjeni ono što se dogodilo u slabijoj klasi Moto 2, u kojoj je usred utrke diskvalificiran Romano Fenati nakon skandaloznog poteza u duelu s Stefanom Manzijem.

Naime, nakon duela koji mu se nije svidio 22-godišnji Talijan povukao je sunarodnjaku kočnicu na ravnom dijelu pri brzini 217 km/h i umalo ga time izbacio iz sjedišta.

'Pokušao je ubiti drugog vozača. Među nama je završilo. To sam rekao i direktoru utrke. Nemam pojma kako nisam pao s motora,' izjavio je razočarani Manzi.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Nije to bio prvi incident inače talentiranog Fenatija. On je prije tri godine kažnjen jer je nogom udario Nicklasa Aja, a izbačen je sljedeće godine iz momčadi VR46 koju vodi Valentino Rossi nakon što se potukao s prijateljem legende, Uccijom Saluccijem. Prošle godine je pak ušao u histerični sukob s Di Gianntonijom nakon kvalifikacija u Austriji.

'Fenatiju više nikad ne bi trebalo biti dopušteno da se popne motor,' smatra nakon svega MotoGP vozač Cal Crutchlow.

Na njegovu žalost, tako ne misle organizatori prvenstva koji su kontroverznog pobjednika 10 utrka Moto 3 klase kaznili sa samo dvije utrke suspenzije. Ljubitelji motociklizma gotovo jednoglasno u komentarima te odluke tvrde da je preblaga i da ga više ne žele gledati među elitom. Poslušala ih je u ponedjeljak momčad Marinelli Snipers Team koja je napravila ono što čelnici sporta nisu imali hrabrosti: prekinula mu je ugovor...