ambiciozni norris

Hamiltonov nasljednik i službeno postao vozač Formule 1: Želim titula koliko i Lewis

04.09.2018 u 18:29

Bionic
Reading

McLaren je ovog tjedna potvrdio kako će Lando Norris sljedeće sezone zamijeniti Stoffela Vandoornea u momčadi, a mnogi ovog tinejdžera vide kao budućeg vladara Formule 1...

Nakon što je dobio priliku na slobodnim treninzima u Belgiji i Italiji, 18-godišnji Britanac potvrđen je kao novi vozač McLarena za 2019. godinu.

Momak koji se može pohvaliti s čak pet titula u juniorskim kategorijama, a ove godine vodi žestoku bitku s Georgeom Russellom u Formuli 2, činit će uz Carlosa Sainza potpuno novu vozačku postavu ekipe iz Wokinga, s obzirom da odlaze i Alonso i Vandoorne.

Talent Landa Norrisa neupitan je i od njega se očekuju velike stvari čim dobije u ruke konkurentan bolid te ga mnogi vide kao idealnog nasljednika sunarodnjaka Lewisa Hamiltona u Mercedesu.

'Lijepo je kad te uspoređuju s tako dobrim vozačem. Divio sam se Lewisu otkad sam počeo gledati Formulu 1. Sve što je napravio prilično je impresivno. Nadam se da ću jednog dana osvojiti jednak broj titula kao i on,' ambiciozno je najavio Norris, ali i dodao:

'Ipak, važnije mi se trenutno fokusirati na sljedeću sezonu, nego ono što bi se moglo dogoditi.'

Za mladog Britanca najveći problem bit će bolid McLarena koji je iz sezone u sezonu sve gori, no ako dokaže poput Leclerca svoj talent u borbi u sredini poretka, neće proći puno vremena prije nego li ga neka od najjačih momčadi angažira...

  • +11
Formula 1, VN Italije Izvor: Pixsell / Autor: XPB/Press Association/PIXSELL