problemi za ocona

Svi ga hvale kao vrhunskog vozača, ali prijeti mu gubitak mjesta u Formuli 1

06.09.2018 u 18:31

Bionic
Reading

Esteban Ocon odradio je izuzetno dobar posao za volanom Force Indije u posljednje dvije godine, no iako ga svi hvale uključujući i Lewisa Hamiltona, prijeti mu napuštanje Formule 1 uoči sljedeće sezone...

Francuski 21-godišnji vozač istaknuo se iznimno konstatnom vožnjom u posljednje dvije sezone za volanom ružičastog bolida Force Indije, a nedavno je skrenuo pozornost na sebe trećim mjestom na kišnim kvalifikacijama za Veliku nagradu Belgije.

  • +11
Formula 1, VN Italije Izvor: Pixsell / Autor: XPB/Press Association/PIXSELL

No, indijska momčad prodana je kanadskom milijarderu Lawrenceu Strollu i njegovoj grupi investitora, pod uvjetom da sin Lance dobije mjesto u njoj pa je Esteban Ocon ostao bez ugovora za 2019. godinu.

S obzirom da su Renault i McLaren već upotpunili vozačke postave, sve je manje nade da će Francuz ostati dio Formule 1.

'Oduvijek navijam za njega i mislim da je izvanredno kako vozi na stazi,' priznao je Lewis Hamilton, no pitanje je hoće li ta potpora kolegi biti od pomoći.

Haas, Toro Rosso i Sauber još nisu upotpunili svoje postave pa Ocon još ima pravo nadati se ostanku u Formuli 1, a ravnatelj 'srebrnih' Toto Wolff koji mu pomaže naći angažman s obzirom da je riječ o Mercedesovom junioru misli da bi najbolje rješenje bilo njegovoj momčadi dopustiti da nastupa s tri bolida u budućnosti u elitnom automobilističkom natjecanju, jer osim Estebana tu su još Russell i Wehrlein kao mlade nade koji također moraju čekati na priliku među elitom.

Za početak bi Wolff mogao zahvaliti Bottasu i tako uprazniti jedno mjesto u 'srebrnom' bolidu...