došao na svoje

Schumacher napravio dovoljno: Sada mu moraju dopustiti utrkivanje u Formuli 1

10.09.2018 u 10:19

Bionic
Reading

Mick Schumacher trostrukom pobjedom na Nürburgringu postao je glavni favorit za osvajanje titule u europskoj Formuli 3, a čak i ako mu to ne uspije imat će dovoljno bodova za osiguranje superlicence s kojom može nastupati u elitnom automobilističkom natjecanju..

Nakon godine i pol traženja na stazi, sin sedmerostrukog prvaka svijeta eksplodirao je posljednjih mjeseci i kad su ga mnogi već otpisali pokazao je da ipak ima potencijal postati jedan od najboljih vozača današnjice.

  • +5
Mick Schumacher Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Nakon trijumfa na Spa, Silverstoneu i u Misanu, Mick Schumacher ovog je vikenda nadmašio samog sebe i pobijedio u sve tri utrke europske Formule 3 vožene na Nürburgringu i postao prvi vozač ove sezone kojem je to uspjelo.

Time se 19-godišnji Nijemac probio na drugo mjesto u ukupnom poretku, s minimalnim zaostatkom od tri boda za vodećim Ticktumom, no što je još važnije, gotovo je osigurao superlicencu s kojom će imati pravo voziti utrke Formule 1.

Naime, FIA je uvela obavezu za mlade vozače da isključivo rezultatima u juniorskim natjecanjima osiguraju licencu za vožnju među elitom, a za to je potrebno skupiti ukupno 40 bodova u tri posljednje sezone.

Schumacher je kao viceprvak njemačke i talijanske Formule 4 osigurao 20 bodova, a titula u europskoj Formuli 3 donijela bi mu još 30, što bi bilo sasvim dovoljno za licencu. Čak i ako završi drugi ili treći u ukupnom poretku imat će potreban broj bodova.

Dakle, Mick će imati pravo voziti Formulu 1 već sljedeće sezone, no obitelji Schumacher se ne žuri. Vjeruje se da će biti prebačen u Formulu 2, gdje će svojim rezultatima pokušati privući neku od najjačih momčadi u elitnom automobilističkom natjecanju pa 2020. i 2021. godine krenuti po trofeje kojih je njegovac otac Michael skupio rekordan broj...