AUSTRALIAN OPEN

Ljubičić i Gonzalez u četvrtfinalu parova

25.01.2010 u 09:21

Bionic
Reading

Nakon ispadanja iz pojedinačnog turnira Australian Opena naš Ivan Ljubičić nastavio je s uspjesima u igri parova. S Gonzalezom je već stigao do četvrtfinala prvog grand slama sezone

Ivan Ljubičić i Čileanac Fernando Gonzalez plasirali su se u četvrtfinale parova na Australian Openu svladavši švedsko-australski par Simona Aspelina i Paula Hanleyja (11. nositelji) 6:4, 6:3. Tako je Ljubičić i nakon poraza od Ive Karlovića u singlu nastavio s uspjesima u parovima na prvom grand slam turniru sezone.

U turniru parova još je i Ljubičićev 'krvnik' Karlović koji igra sa srpskim tenisačem Dušanom Vemićem. Njih će se dvojica za četvrtfinale boriti protiv poljske kombinacije Lukasza Kubota i Olivera Maracha, petih nositelja turnira.

U pojedinačnom dijelu turnira Nikolaj Davidenko i Novak Đoković opravdali su statuse favorita protiv Fernanda Verdasca i Lukasza Kubolta, a isto je uspjelo i Venus Williams i Li Na u 4. kolu ženskog ždrijeba Australian Opena. Četvrtfinalni meč Marina Čilića i Andyja Roddicka na rasporedu je u utorak rano ujutro po hrvatskom vremenu.

Rezultati dosad odigranih pojedinačnih mečeva 4. kola u ponedjeljak:
Nikolaj Davidenko (Rus/6) - Fernando Verdasco (Špa/9) 6:2, 7:5, 4:6, 6:7 (5), 6:3
Novak Đoković (Srb/3) - Lukasz Kubot (Pol) 6:1, 6:2, 7:5
Venus Williams (SAD/6) - Francesca Schiavone (Ita/17) 3:6, 6:2, 6:1
Li Na (Kin/16) - Caroline Wozniacki (Dan/4) 6:4, 6:3