TRANSFER PRED KRAJEM

Liverpool i Barca dogovorili cijenu za Luisa Suareza

04.07.2014 u 23:28

Bionic
Reading

Engleski nogometni Premierligaš Liverpool i španjolski velikan Barcelona dogovorili su transfer urugvajskog napadača Luisa Suareza, tvrdi katalonska televizija TV3

Transfer je navodno dogovoren, a otkupna cijena iznosi 79 milijuna eura! Marca pak tvrdi da je transfer sigurna stvar, te da će postati služben kroz nekoliko dana kada Suarez doputuje iz Urugvaja u Kataloniju i obavi liječnički pregled..

Suarez je, podsjetimo, nedavno kažnjen s četiri mjeseca zabrane igranja i treniranja na klupskoj razini, jer je na tekućem Svjetskom prvenstvu ugrizao talijanskog reprezentativca Giorgija Chiellinija. Kada je reprezentacija u pitanju Suarez nema pravo nastupa na još osam utakmica.

Suarez je seniorsku karijeru počeo 2005. u urugvajskom Nacionalu, a već godinu kasnije doveo ga je nizozemski Groeningen. Već idućeg ljeta bio je otišao u Ajax, da bi posljednje tri i pol sezone proveo u Liverpoolu za koji je upisao 82 gola u 133 službena nastupa. Ostat će upamćen po čestim problemima i suspenzijama - no prvenstveno po fantastičnim golovima i ključnoj ulozi u vraćanju velikana na staze slave.

U Barceloni će, zajedno s Neymarom i Messijem tvoriti potencijalno jednu od najboljih napadačkih linija svih vremena, a iza leđa će imati podršku Inieste, Busquetsa i drugog velikog pojačanja ove sezone - Ivana Rakitića.

Karika koja je nedostajala pomalo uspavanoj Barci prošle sezone