europski kup - slalom

Leona Popović se pobjedama u Europskom kupu 'zagrijava' za nastavak sezone

22.02.2024 u 14:37

Bionic
Reading

Hrvatska skijaška reprezentativka Leona Popović u srijedu je ostvarila svoju prvu pobjedu u natjecanjima za Europski kup, a slavila je u slalomu održanom na lihtenštajnskom skijalištu Malbun

Leona Popović je imala najbolje vrijeme prve vožnje te 12. u drugoj, što joj donijelo pobjedu u ukupnom vremenu od jedne minute i 30.10 sekundi. Za 26-godišnju skijašicu iz Mrkoplja ovo je prva pobjeda u natjecanjima za Europski kup, a tek drugi put se našla na pobjedničkom postolju.

Drugoplasirana Britanka Charlie Guest je za Leonom zaostala za 52 stotinke, dok je treća bila Talijanka Emilia Mondinelli sa zaostatkom od 79 stotinki.

U četvrtak je u Malbunu na rasporedu bio još jedan slalom u kojem je Popović ponovno bila najbrža u prvoj vožnji, ali je u drugoj imala tek 27. rezultat, što joj je u zbroju donijelo plasman na 15. mjesto.

Pobijedila je Šveđanka Hanna Aronsson Elfman (1:26.62 minuta), za kojom je Leona zaostala za 1.15 sekundi.

Popović je iskoristila gotovo jednomjesečnu stanku u Svjetskom kupu, kad su u pitanju slalomske utrke, kako bi podigla formu za posljednja dva natjecanja u kalendaru. Skijašice će pretposljednji slalom u ovoj sezoni voziti 10. ožujka u švedskom Areu, a šest dana poslije se za zadnje slalomske bodove boriti na završnici Svjetskog kupa u austrijskom Saalbachu.