pepe i yamal

U istoj su večeri srušena dva nevjerojatna rekorda Lige prvaka

22.02.2024 u 12:13

Bionic
Reading

Na jučerašnjim utakmicama Napolija i Barcelone te Porta i Arsenala dobili smo najstarijeg i najmlađeg nogometaša u povijesti nokaut faze Lige prvaka

Neuništivi Pepe je na Do Dragau 'zapovijedao' obranom Porta te na najbolji mogući način pokazao da se i u poznim igračkim godinama može ravnopravno boriti s puno mlađim igračima.

Porto je u samoj završnici stigao do 1:0 pobjede protiv Arsenala, a fantastični Pepe je s 40 godina i 360 dana postao najstariji nogometaš koji je zaigrao u nokaut fazi Lige prvaka!

1/8 finala Lige prvaka, Porto - Arsenal (21.2.2024.) Izvor: EPA / Autor: JOSE COELHO

A nekih 2500 kilometara dalje, na jugu Italije u Napulju, mlada zvijezda Barcelone Lamine Yamal je postavio dijametralno suprotan rekord - postao je najmlađi nogometaš koji je zaigrao u nokaut fazi Lige prvaka!

Yamal se tako s tek 16 godina i 223 dana upisao u povijest najelitnijeg nogometnog klupskog natjecanja. Treba istaknuti i jednu nevjerojatnu činjenicu koja povezuje ova dva rekordera - Yamal je rođen dvije godine nakon što je Pepe odigrao svoju prvu utakmicu u nokaut fazi Lige prvaka!

  • +5
1/8 finala Lige prvaka, Napoli - Barcelona (21.2.2024) Izvor: EPA / Autor: CIRO FUSCO