UFC ON FX

Kubanski monstrum se vratio nokautom

15.12.2012 u 09:29

Bionic
Reading

UFC u Australiji donio je zaista mnogo uzbuđenja svojim posjetiteljima u Gold Coastu, čak pola borbi završilo je prekidom, što je za UFC prilično visok postotak. Hector Lombard napokon je odradio dobar meč u UFC-u te je tehničkim nokautom svladao Rousimara Palharesa, a Ben Alloway praktički je dva puta pobijedio. Najprije mu je sudac greškom dao pobjedu jer nije shvatio da je protivnika zapravo udario u prepone, ali ubrzo svoju odluku poništava i nedugo nakon toga Ben je pobjedu dohvatio ponovno nakon što je nokautirao Manuela Rodrigueza.

Bilo je u uvodnim mečevima vrlo uzbudljivo, već prva borba nije otišla dalje od prve runde. Cody Donovan otprilike pola minute prije kraja runde natjerao je suca na intervenciju jer je bilo očito da su svi njegovi udarci počeli prolaziti i Nick Penner jednostavno se više nije bio u stanju štititi. Bio je to odličan meč koji je najavio da će se definitivno raditi o vrlo dobroj priredbi.

UFC on FX 6 bit će upamćen i po jednoj vrlo zanimljivoj situaciji. Nema često borac priliku u najboljoj svjetskoj MMA organizaciji slaviti dva puta u istoj večeri protiv istog protivnika. Upravo to se dogodilo Benu Allowayju. Naime, u posljednjoj minuti prve runde Alloway je Rodrigueza nehotice udario u prepone, sudac to nije uspio vidjeti te je zaustavio meč, ali ne kako bi Manuel dobio vremena za oporavak, već kako bi proglasio Rodrigueza pobjednikom! No, nakon što se "poraženi" iznimno pobunio, sudac je uočio da je pogriješio te uz dozvolu komisije poništio svoju odluku i borba se nastavila.

No, nastavak meča nije previše potrajao, svega desetak sekundi bilo je dovoljno Benu da najprije front kickom u glavu pogodi svog protivnika te ga nakon toga i još malo dokrajči s nekoliko dodatnih udaraca, pa je odnio pobjedu tri sekunde prije isteka prve runde.

Chad Mendes je bio najekspresniji u Gold Coastu, njemu je bilo potrebno malo manje od dvije minute da ubilježi svoju 13. pobjedu u karijeri nakon što je serijom udaraca srušio Yaotzina Mezu i definitivno će u nadolazećem razdoblju predstavljati jednu od većih perspektiva u UFC-ovoj pero kategoriji, a lako moguće da ponovno dobije priliku napasti titulu prvaka s obzirom da je jedini poraz u svojoj karijeri zadobio upravo u meču protiv Josea Alda na samom početku 2012. godine.

Nakon što su Robert Whittaker i Norman Parke u glavnom dijelu priredbe slavili jednoglasnom sudačkom odlukom, a moramo reći da je pogotovo Parke bio izuzetno uvjerljiv, na red je stigao meč koji je širu javnost možda čak i najviše zanimao, iako se nije radilo o službenoj glavnoj borbi 'večeri'. U oktogonu su se napokon pojavili Hector Lombard i Rousimar Palhares.

Poraz Igora Pokrajca

Igor Pokrajac nažalost nije uspio u svojoj velikoj misiji povratka na pobjedničke staze te je doživio drugi poraz u nizu u UFC-u nakon što ga je upobijedio Joey Beltran, a o tome više pročitajte OVDJE.


Mnogi su ostali iznimno razočarani Lombardovim debitantskim nastupom u UFC-u nakon što nije uspio pobijediti Tima Boetscha na UFC-u 149 u srpnju ove godine, a većina ga je, uključujući Danu Whitea, prije toga vidjela kao jedinu moguću pravu prijetnju vladavini Andersona Silve u srednjoj kategoriji. Lombard je očito shvatio da UFC je ipak razina više čak i od Bellatora te da se mora kvalitetnije pripremiti i ozbiljnije ući u samu borbu, što je ovog puta i učinio.

Hector je silovitim krošeima najprije srušio Palharesa na pod, a tamo ga je definitivno dokrajčio s nekoliko snažnih GnP udaraca te sudac zaista više nije imao što čekati i morao je prekinuti borbu za potpuno zasluženo slavlje Lombarda, koji je odlučio nakon meča javno izazvati Michaela Bispinga na borbu. Njih dvoje se putem medija prepucavaju već neko vrijeme i ovakav potez zaista je bio očekivan. Hoće li do njihovog okršaja zaista i doći teško je reći, Bisping se sredinom siječnja iduće godine bori protiv Vitora Belforta.

U glavnoj borbi mogli smo vidjeti prilično atraktivan okršaj Rossa Pearson i Georgea Sotiropoulosa, a sve je bilo gotovo u prvoj minuti treće runde nakon što je Ross tehničkim nokautom svladao svog protivnika, a spomenimo i kako je u prvih deset minuta Pearson većim dijelom bio nadmoćniji borac.


UFC on FX 6, glavni mečevi:
Ross Pearson def. George Sotiropoulos - TKO (Udarci, 3R, 0:41)
Hector Lombard def. Rousimar Palhares - TKO (Udarci, 1R, 3:38)
Norman Parke def. Colin Fletcher - jednoglasna sudačka odluka (30-27, 30-27, 29-28)
Robert Whittaker def. Brad Scott - jednoglasna sudačka odluka (29-28, 29-28, 29-28)

Uvodni mečevi:
Chad Mendes def. Yaotzin Meza - TKO (Udarci, 1R, 1:55)
Joey Beltran def. Igor Pokrajac - jednoglasna sudačka odluka (30-27, 30-27, 30-27)
Mike Pierce def. Seth Baczynski - jednoglasna sudačka odluka (30-27, 29-28, 29-28)
Ben Alloway def. Manuel Rodriguez - KO (Front kick, 1R, 4:57)
Mike Wilkinson def. Brendan Loughnane - jednoglasna sudačka odluka (29-28, 29-28, 29-28)
Cody Donovan def. Nick Penner - TKO (Intervencija suca, 1R, 4:35)