IPAK NEMA SAMMIRA

Krenula akcija Euro 2012: Bilić objavio popis i odlazak s klupe

10.05.2012 u 11:20

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić objavio je, točno 29 dana prije početka Eura, popis igrača s kojima će krenuti na pripreme, a potom i na svoje drugo veliko natjecanje

S obzirom na to da je do početka priprema 16. svibnja ostalo još nešto dana, ali, što je još važnije, i nešto klupskih utakmica potencijalnim reprezentativcima, izbornik Slaven Bilić objavio je širi popis igrača, u slučaju da se, ne daj bože - netko ozlijedi ili ne vrati u pravo stanje do završnog roka prijave 28. svibnja.

Na popisu za pripreme u Rovinju te u Bad Tatzmansdorfu su ovi igrači:

Vratari: Pletikosa, Subašić, Kelava, Blažević

Obrambeni igrači: Buljat, Vida, Ćorluka, Šimunić, Lovren, Pranjić, Vrsaljko, Schildenfeld, Strinić

Vezni igrači: Srna, Badelj, Dujmović, Kranjčar, Vukojević, Rakitić, Modrić, Perišić, Iličević

Napadači: Olić, Jelavić, Eduardo, Mandžukić, Kalinić

Bilić je najavio kako će se reprezentacija okupljati u dva dijela, jer je dijelu igrača sezona već završila, a nekima će potrajati čak do 20. svibnja. Prema tome, Bilić će tek od 25. svibnja imati kompletnu reprezentaciju na okupu. Iako, naravno, bez obzira na popis koji je objavio, jasno je kako postoji mogućnost da netko ne dođe na pripreme.

Kada su ozljede u pitanju, najrizičniji je Dejan Lovren, koji, da Euro počinje za sedam dana, ne bi bio pozvan jer još uvijek nosi 'čizmu', no Bilić je rekao da je Lovren jako važan i da će ga čekati do samog kraja. A to je moguće jer tek 28. svibnja mora poslati konačni popis od 20 igrača i tri vratara.

Nakon što je objavio popis igrača Bilić je ponovno progovorio o svom odlasku s klupe i kako bi to moglo utjecati na igrače:

'Dao bih čast i značaj ovim igračima koji su na popisu. Nisam glup ni zatvoren prema novinama, znam da vas puno stvari zanima, a između ostalog i pitanje novog izbornika. Tu je vrh HNS-a, razgovarali smo otvoreno, ja ću zaključiti svoju priču s Eurom. Vi ste već našli izbornika. Bit ću najveći navijač Hrvatske, ali ovo je moje zadnje prvenstvo. Hvala HNS-u i cijeloj naciji na povjerenju. Dao sam sve od sebe, makar mi je glupo ovo pričati, jer tek me čeka najveći posao. Ne razmišljam što će biti kasnije, mislim samo o ovom svetom cilju', kazao je Bilić.

'Ne vjerujem da će sve ovo utjecati na atmosferu među igračima. Pa mi smo imali atmosferu čak i kada nismo imali dobre rezultate. Dakle, sve ovo neće utjecati ni sekunde na naš angažman na Euru', dodao je Bilić.

Na širem popisu nema veznjaka Dinama Sammirašto se zbog loših igara Brazilca s hrvatskom putovnicom moglo i očekivati. Na popisu nema ni Petrića i Klasnića, a na tu temu je Bilić rekao:

'Bilo je teško jer su Petrić i Klasnić dva izuzetna napadača i čovjeka koji su zadužili svoju reprezentaciju, po ponašanju i po igri. Zvao sam ih na telefon da saznaju tu odluku od mene kroz razgovor, a ne nekako drugačije. Istina je da su možda imali i bolju sezonu od nekih igrača, ali napad nam je najjača linija. Nijemci imaju tek tri napadača, a ja sam se odlučio na četiri, možda pet, što znaći da bi oni bili šesti i sedmi, jer trenutno su svi pozvani u boljoj formi od njih.'

Na našem portalu Tribina.hr - interaktivnom web communityju – možete napisati svoju analizu te kako vam se čini popis igrača za Euro; nedostaje li itko?