1. ŽUPANIJSKA FUTSAL LIGA

Kreću nova uzbuđenja, Dinamo odmah protiv lidera

17.03.2015 u 15:49

Bionic
Reading

Nakon tromjesečne stanke kreće i proljetni dio 1. županijske futsal lige ZNS-a

Lijepa futsal priča koja je zaživjela u listopadu prošle godine od ponedjeljka kreće u drugi dio sezone. Podsjetimo, pod ravnanjem Roberta Grdovića, najboljeg hrvatskog haklera koji je svojevremeno oduševljavao i na parketima jedne od najboljih svjetskih futsal liga, talijanske, a koji sada obnaša i ulogu voditelja futsala ZNS-a i trenera u MNK Nacional, pokrenuta je 1. županijska nogometna liga Zagrebačkog nogometnog saveza.

'Koliko se sjećam, bilo je nekih pokušaja pokretanje takve lige već prije desetak godina, baš u vrijeme dok sam igrao u Italiji. Nažalost, ta se liga ugasila nakon jedne godine, no ona je bila odličan temelj za budućnost zagrebačkog futsala i podizanje kvalitete u njoj. Naime u utakmicama ove lige, a u kojoj igraju uglavnom mlađi igrači, koji nakon završetka juniorske karijere jednostavno nemaju prilike igrati, osim da se pokušaju nametnuti u velikom nogometu, dajemo im priliku da treniraju i igraju još godinu, dvije ili tri te se pokušaju nametnuti prvim momčadima svojih klubova', tim je riječima u listopadu predstavio svoj projekt' Robert Grdović.

Ove sezone u 1. ŽFL ZNS-a natječe se šest klubova, a to su MNK Petrus AP Livaja, MNK Podsljeme, MNK Goli Vrh (pobjednici gradske lige Jastrebarskog), MNK Futsal Dinamo II (mlada ekipa), MNK Alumnus II (mlada ekipa) i MNK Nacional II (mlada ekipa).

Jesenas je dakle održano prvih sedam kola, a u tim utakmicama najviše je pokazao MNK Nacional II. Doduše, nisu nacionalovci stalno bili na vrhu, već se vodila borba s Alumnusom i Petrus Livaja Transportima. Jedina momčad koja zasad nije konkurentna jest Podsljeme te u prvih sedam kola nije osvojila ni boda.

RASPORED UTAKMICA 8. kola (sve se utakmice igraju u ponedjeljak 16. ožujka u dvorani Sutinska vrela)

MNK FUTSAL DINAMO II - MNK NACIONAL II (17 sati)
MNK PETRUS LIVAJA TRANSPORTI - MNK ALUMNUS II (18)
MNK PODSLJEME - MNK GOLI VRH (19)

Poredak:
1. Nacional II 14 bodova
2. Alumnus II 13
3. Petrus Livaja Transporti 12
4. Futsal Dinamo II 11
5. Goli Vrh 10
6. Podsljeme 0

Pregled liste strijelaca nakon 7. kola:

6 ZGODITAKA
MNK Nacional II - Antonio Jamičić
MNK Alumnus II - Ivan Šulentić

5 ZGODITAKA
MNK Petrus Livaja Transporti - Dean Meden

4 ZGODITKA
MNK Alumnus II - Hrvoje Kuninec
MNK Podsljeme - Kristijan Putak
MNK Petrus Livaja Transporti - Ante Džapo
MNK Nacional II - Leo Klindić, Ivan Čilić...