BBB-OVCI RADILI FRKU

Kramarić opet izvrstan, Villarreal već u finalu

05.06.2009 u 20:33

Bionic
Reading

Drugog dana juniorskog turnira Mladen Ramljak, koji se održava na zagrebačkom Maksimiru, situacija se počela rasplitati. Jedan finalist je poznat, a za drugo mjesto u subotu će se boriti zagrebački Dinamo i talijanska Brescia

U prvom dvoboju dana Brescia je gubila na poluvremenu 1:0 od Red Bull Salzburga, no u nastavku je, uz puno sreće, zabila tri gola i domaćinu bacila rukavicu u lice. S obzirom na to da samo prvoplasirana momčad ide izravno u finale, Dinamo je morao pratiti rezultat Talijana ukoliko prije zadnjeg dvoboja žele bodom osigurati završnicu.

Dok su se na glavnom terenu za kvalifikacijski dvoboj pripremali reprezentativci Hrvatske i Ukrajine, s druge strane istočne tribine snage su odmjerili omladinski pogoni njihovih nacionalnih prvaka. Dinamo je protiv svog imenjaka iz Kijeva poveo preko svog najubojitijeg strijelca Kramarića, no zahvaljujući golu Sokurenka, na poluvrijeme se otišlo sa 1:1. Ipak, terensku inicijativu domaći su igrači pretvorili u pobjedu nakon sjajnog prodora i asistencije Komorskog, u svoj drugi gol je pretvorio Kramarić. Tako će Dinamo i Brescia u posljednje kolo ući bodovno izjednačeni, no zbog slabije gol razlike, 'modrima' igra samo pobjeda, žele li i u sedmom izdanju turnira izboriti sedmi naslov pobjednika.

Susretu je prisustvovala i grupa od 30-ak BBB-ovaca koji su se, osim povremenim skandiranjem, 'istaknuli' i vrijeđanjem tamnoputog napadača gostiju Bilale te ubačenom bocom koja je aterirala opasno blizu glave gostujućeg trenera. Srećom, nakon ta dva pojedinačna incidenta, situacija se umirila. Utakmici, za razliku od jučer, nije prisustvovao Zdravko Mamić, te je tako izbjegnut verbalni sukob.

U drugoj skupini Villarreal je riješio sve probleme. U prvom dvoboju Hajduk i Osijek su remizirali 2:2. Splićani su preokrenuli zaostatak, no i u posljednjoj minuti ostali bez pobjede te tako Španjolcima pružili priliku da protiv reprezentacije Albanije i matematički osiguraju finale. Golovima Velasqueza i montera svladali su Albance sa 2:0 te tako rastužili Splićane, Osječane i simpatičnog prodavača kokica.

Zbog susreta reprezentacija, dvoboj 3. kola igrat će se u jutarnjem terminu, a središnji susret bit će onaj između Dinama i Brescije koji počinje u 11.15 sati.