neizvjesna budućnost

Kovačićeva situacija sve kompliciranija: U Realu još uvijek ne znaju što napraviti...

03.05.2019 u 22:00

Bionic
Reading

Nakon što se u petak u medijskom prostoru pojavila informacija kako je Real Madrid 'otpisao' Matea Kovačića s kojim ima ugovor do ljeta 2021. godine, a koji je na posudbi u Chelseau, madridski klub je poručio kako 'nema nikakvih novosti' te da još uvijek nije poznato gdje će on igrati iduće sezone.

'Oko Matea nema nikakvih novosti', rekao je dužnosnik Real Madrida za Hinu zamolivši da ostane neimenovan. Isti dužnosnik je 22. travnja rekao: 'U našem planu nije njegova prodaja'. Međutim, povratak 24-godišnjeg veznog igrača u klub u kojem je igrao od ljeta 2015. do ljeta 2018. godine neizvjestan je.

  • +11
Hrvatski nogometaš Mateo Kovačić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'To će ovisiti o puno stvari', napomenuo je dužnosnik. Među tim stvarima je plan povratnika na klupu Real Madrida, Zinedinea Zidanea, koji još uvijek nije odredio igračku križaljku za iduću sezonu, eventualna Kovačićeva želja da se vrati u Madrid, te kazna FIFA-e nametnuta Chelseau zbog koje u iduća dva prijelazna roka ne smije registrirati nove igrače. 

Kovačić je prošlo ljeto inzistirao na odlasku iz Madrida kako bi negdje drugdje igrao više, pa ga je Real Madrid posudio na godinu dana u Chelsea. Ta posudba istječe 30. lipnja a Chelsea nema automatsko pravo otkupa ugovora. Nije isključeno da ode negdje na novu posudbu.

Kovačićev zastupnik Nikky Vuksan nije odgovorio na upit, a Kovačić nije bio dostupan za komentar. Hrvatski nogometaš s Real Madridom ima ugovor do ljeta 2021. godine.

Mateo Kovačić je ove sezone za Chelsea nastupio u 47 utakmica upisavši dvije asistencije. Za Real Madrid je tijekom tri godine bio skupio 109 nastupa te je uglavnom bio zamjena Luki Modriću, Toniju Kroosu i Casemiru na sredini terena u formaciji 4-3-3.

Do kraja španjolskog prvenstva ostala su tri kola a Real Madrid zauzima treće mjesto s 18 bodova manje od Barcelone koja je osigurala naslov prvaka.