traže se trofeji

Kovač opet strahuje za svoj posao: Jedna izjava otkrila što se kuha u Bayernu...

03.05.2019 u 16:52

Bionic
Reading

Karl Heinz Rummenigge rasplamsao je glasine o mogućem otkazu Niki Kovaču ako ne osvoji dvostruku krunu izjavom da nikome u Bayernu nije sigurno radno mjesto ako klubu ne osigura potrebne rezultate...

Pri kraju je prva Kovačeva sezona na klupi bavarskog velikana koju su obilježili usponi i padovi. Tijekom jeseni momčad je bila u velikoj krizi, a naš bivši izbornik na rubu otkaza, no uspio je preokrenuti situaciju, dostići i prestići Borussiju Dortmund na vrhu Bundeslige i plasirati se u finale njemačkog Kupa.

  • +10
Niko Kovač trener FC Bayerna Izvor: Pixsell / Autor: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL

No, u Ligi prvaka ispao je već u osmini finala od Liverpoola, a još uvijek može ostati bez oba domaća trofeja, nakon što je propustio 'meč loptu' protiv Nürnberga prošlog vikenda.

Uoči završnih obračuna od kojih će ključni biti oni protiv Leipziga, u Bundesligi i finalu Kupa, pritisak na Bayernovog stratega raste, a glasine o mogućem otkazu rasplamsao je klupski izvršni direktor.

'Nema garancija za nikog u Bayernu da će zadržati posao. Niti za Kovača. Svi moraju donijeti rezultate,' naglasio je Karl Heinz Rummenigge.

Zna se da je ovaj bivši njemački nogometaš simpatizer Xabija Alonsa kojeg bi volio u budućnosti vidjeti na klupi Bayerna te nije bio među onima koji su podržavali Niku Kovača kao zamjenu za Heynckesa prošlog ljeta.

No, iako je njegova prva opcija bio Tuchel, predsjednik Uli Hoeness podržava hrvatskog trenera i zasad mu drži leđa, a dok je tako, ne mora se brinuti za svoju budućnost u Bavarskoj. Također je i igrače nakon početnih trzavica uspio pridobiti na svoju stranu.

Ipak, ako ostane bez jednog ili oba njemačka trofeja u završnici sezone, posao će mu definitivno doći u pitanje. No, što je najvažnije, sudbinu još uvijek drži u vlastitim rukama...