mudra odluka

Kovač ovladao Bayernovim zvijezdama: Na treningu uveo jako bitnu novost

20.07.2018 u 11:09

Bionic
Reading

Hrvatski trener Niko Kovač preuzeo je čvrsto kormilo u Bayerovoj svlačionici, a na treninzima veliku važnost pridaje prekidima, jer smatra da baš takve situacije mogu riješiti utakmice...

Kovačev dolazak na čelo minhenskog slavnog kluba izaziva mnogo zanimanja u Njemačkoj, a televizija Sport 1 detaljno analizira novi način treninga koji je bivši hrvatski izbornik uveo.

  • +25
Niko Kovač - novi trener Bayerna Izvor: Profimedia / Autor: Pixathlon/SIPA

Naime, treninzi traju puna dva sata, a za to se vrijeme mnogo pažnje pridaje hidrataciji nogometaša. Sve kreće s tri kruga zagrijavanja pa slijedi istezanje, a onda sprintevi i vježbe koordinacije.

Što se taktičke formacije tiče, hrvatski strateg forsira sisteme 3-4-3, kao i 4-3-3, a posebnu pažnju pridaje prekidima koje detaljno uvježbava s Bayernovim zvijezdama, ponajviše kornere. To je i najvažnija novost među Bavarcima.

'Te situacije mogu usmjeriti utakmicu u određenom smjeru,' naglašava Niko Kovač koji također traži od svojih linija da se nadopunjavaju kad su u pitanju obrambeni zadaci pa napadači moraju pomagati veznjacima, a oni braničima.

Autoritet Nike Kovača na treningu je potpun. Samo on daje naredbe nogometašima, dok pomoćnici Robert Kovač i Peter Hermann šutke promatraju što se događa.

Kovač se također uključuje u akciju te sam sudjeluje u nekim dijelovima treninga, poput takozvane 'ševe', igre u kojoj je cilj zadržati maksimalno onog koji je u krugu dodavanjima iz prve, čime se najbolje vježba brzo rješavanje lopte.

'Prije svega, ja sam u srcu nogometaš, a dečki su motiviraniji kad je trener u sredini i učinit će sve da ga zadrže tamo,' kaže Kovač koji će u subotu imati priliku po prvi put voditi svoju skupocjenu momčad, u prijateljskoj utakmici protiv PSG-a u Klagenfurtu...