IDEJA HTZ-a

Košarkaške legende za promociju hrvatskog turizma

29.11.2010 u 11:18

Bionic
Reading

Dubrovnik će od 24. do 27. lipnja 2011. biti domaćin izuzetno zanimljivog košarkaškog spektakla na kojem će nastupiti veterani najboljih europskih košarkaških momčadi, Real Madrida, Barcelone, Maccabi Tel Aviv i veterani KK Split, nekadašnje Jugoplastike

Kako je istakao jedan od organizatora bivši košarkaški reprezentativac Petar Skansi bit će to vrlo zanimljivo druženje igrača koji su igrali u klubovima koji su osvajali 90 posto naslova prvaka Europe. Organizatori ovog susreta su Hrvatska turistička zajednica i grad Dubrovnik odnosno turističke zajednice dubrovačko-neretvanske županije i grada Dubrovnika.

Direktor Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić kazao je kako je ideje za ovaj košarkaški spektakl došla od nekadašnjih košarkaških asova Rate Tvrdića i Petra Skansija, a HTZ ju je s oduševljenjem prihvatila.

Ovaj turnir 'bit će i prilika i za ukupnu turističku promidžbu hrvatskog juga, a Dubrovnik će zasigurno znati iskoristiti činjenicu da će uz nekadašnje košarkaše doputovati i brojni ponajbolji sportski novinari iz ovih zemalja', kazao je Bulić.

Košarkaški turnir veterana Reala, Barcelone, Maccabija i Splita igrat će u Dubrovačkoj športskoj dvorani, a pratiti će ga i niz popratnih događanja.