od 19 sati

Košarkaše danas očekuje finale pretkvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre

20.08.2023 u 10:09

Bionic
Reading

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija plasirala se u finale pretkvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre i danas je očekuje utakmica protiv Turske (19 sati, MAXSport)

Dario Šarić od ovog ljeta je kapetan reprezentacije i zaista, kapetanski, ostale igrače povezuje na terenu i van njega. Koliko je očekivao dominaciju Hrvatske kakvu je do sada pokazala na turniru?

'Na papiru, kad usporediš rostere ekipa s kojima smo igrali i nas, vidi se da prednjačimo kvalitetom, no opet situacija na papiru i na terenu se ne moraju podudarati. Igrali smo dobro u većini četvrtina i zasluženo smo u ovoj poziciji. Igrali smo u dobrom ritmu, i što je bilo važno u utakmici s Ukrajinom – nismo se previše mučili. Pokazali smo svoju snagu, kvalitetu i talent i utoliko će nam biti lakše u sljedećoj utakmici', rekao je Šarić, a prenosi hks-cbf.hr.

Kako protiv Turske?

'Dvije najbolje ekipe na ovom turniru su i završile u finalu. Bit će to dobra utakmica za pogledati, vjerojatno će biti puna dvorana i neće nam biti lako. Trebamo izaći, kao i u dosadašnjim utakmicama, agresivno, hrabro kako smo i do sada igrali i da nam lopta ‘ide’. Pokušat ćemo ih napasti na nekim mismatchevima gdje smatramo da imamo neku razliku, možda dominantnijeg igrača u napadu nego što oni imaju u obrani. Bit će to sigurno dobra utakmica, oni posjeduju strašan talent i na visokim i na bekovskim pozicijama.'

Finale Olimpijskog pretkvalifikacijskog turnira je na rasporedu danas, 20. kolovoza s početkom u 19 sati, a prijenos utakmice uživo možete pratiti na MAXSport televiziji.