Što je ovo?!

Na dvije utrke SP-a pale pred ciljem; bile blizu zlata, a ostale bez svega

20.08.2023 u 09:51

Bionic
Reading

Američka mješovita štafeta na 4x400 metara postavila je novi svjetski rekord u toj disciplini s vremenom 3:08.80 minuta te osvojila zlatnu medalju na Svjetskom atletskom prvenstvu u Budimpešti

Američka je štafeta do zlata stigla u dramatičnoj završnici u kojoj je pet metara prije cilja do tada vodeća Nizozemka Femke Bol pala i izgubila palicu pa ju je pretekla Alexis Holmes i osigurala zlato za SAD. Kako je Bol ostala bez palice, Nizozemska je ostala i bez plasmana, a samim time i bez medalje. Srebro je osvojila Velika Britanija sa 3:11.06, a broncu Češka sa 3:11.98.

I u utrci na 10.000 metara za atletičarke tragičarkom je postala Nizozemka. Proslavljena Sifan Hassan, svjetska prvakinja iz Dohe 2019. te aktualna olimpijska pobjednica u ovoj disciplini bila je u vodstvu do 20-ak metara prije cilja, a za zlato se borila s nadolazećom Etiopljankom Gudaf Tsegay.

Tada je Hassan posrnula, pala, pa je Tsegay otrčala do zlata, a nesretnu Hassan su pretekle još dvije Etiopljanke, braniteljica naslova Letesenbet Gidey te Ejgayehu Taye koje su osvojile srebro i broncu. Hassan je na kraju ciljem prošla kao tek 11.

Tsegay je lani u Eugeneu bila zlatna na 5000 metara, a sada je slavila na dvostruko dužoj dionici.