odbili poslušnost

Kontroverzni predsjednik Napolija bijesan na igrače: Sve ću vas prodati

11.11.2019 u 16:19

Bionic
Reading

Nogometaši Napolija posljednjih tjedana baš i nisu u zavidnoj rezultatskoj seriji, što je razljutilo kontroverznog predsjednika Aurelija de Laurentiisa, koji je nakon remija s RB Salzuburgom u Ligi prvaka zahtjevao od igrača i trenera Ancelottija da do utakmice protiv Genoe idu u karantenu

Igrači su se oglušili na De Laurentiisove zahtjeve, te su svi nakon utakmice s austrijskom momčadi otišli svojim kućama, a na njihovu je stranu stao i trener Carlo Ancelotti. Treba napomenuti kako je Ancelotti i inače jedan od većih protivnika karanteni, ali ovaj bi mu potez mogao ozbiljno naštetiti.

Naime, svi su u momčadi odlučili šutjeti za medije, pa tako ni Ancelotti nije bio na konferenciji za medije nakon utakmice iako je po propisima Uefe i Lige prvaka dužan pojaviti se. Zbog tog je poteza De Laurentiis dodatno 'poludio' te je najavio kako razmišlja i o tužbi protiv svojih igrača, a Ancelotti bi mogao dobiti i otkaz!

Igrači ni sljedećeg dana, kada su već dobili upozorenje, nisu udovoljili zahtjevima klupskog čelnika.

Inače, De Laurentiis se trenutno nalazi u Los Angelesu i već kuje planove za budućnost. Talijanski mediji pišu da je De Laurentiis s jasnom porukom 'sve ću vas otpustiti' prekrižio sedmoricu igrača koji su nosioci Napolijeve igre. A to su ujedno i 'vođe pobune' Dries Mertens, Jose Callejon, Allan, Kalidou Koulibaly, Faouzi Ghoulam, Lorenzo Insigne i Elseid Hysaj.

Mertensu i Callejonu ionako na kraju sezone ističe ugovor, te je zimski prijelazni rok ujedno i posljednja prilika da klub i nešto zaradi, jer nove su ugovore odbili.

Allan također želi otići, ali teško da će neko ponuditi 90 milijuna eura kao PSG tijekom ljeta jer je brazilskom veznjaku vrijednost prepolovljena.

De Laurentiis će po nižoj cijeni morati prodati i dva zaštitna simbola ekipe, Insignea i Koulibalyja, koji se ne mogu vidjeti ni 'nacrtani'.

Inače, da je momčad u krizi potvrđuje i subotnji rezultat 0:0 protiv 17. momčadi Serie A Genoe, pa momčad iz grada podno Vezuva već pet utakmica ne zna za pobjedu.

  • +5
Serie A, Roma - Napoli Izvor: EPA / Autor: CLAUDIO PERI