MEĐU OSAM

Konjuh i u Kini nastavila sa sjajnim igrama

22.09.2016 u 10:12

Bionic
Reading

Najbolja hrvatska tenisačica Ana Konjuh (WTA - 54.) svladala je u srijedu gruzijsku kvalifikanticu Sofiju Šapatavu (WTA - 235.) 6:1, 7:6 (2) i probila se u četvrtfinale WTA turnira u kineskom Guangzhouu, na kojem je postavljena za treću nositeljicu

Konjuh je čak triput oduzimala servis 27-godišnjoj Šapatavoj u prvom setu i osvojila ga za 26 minuta. Mnogo više borbe bilo je u drugoj dionici dvoboja, u kojoj nijedna tenisačica nije uspjela doći do breaka, iako je bilo prilika. Šapatava je zaprijetila već u prvom gemu (15-40), ali se Konjuh uspjela izvući.

Naša se 18-godišnja reprezentativka u još težoj situaciji našla dva gema poslije, kad je spašavala 0-40 i još jednu prednost Gruzijke. Nakon što je spasila ukupno šest break-lopti, Konjuh je svoje prilike propustila u četvrtom i šestom gemu. U oba slučaja imala je po jednu break-loptu.

Na kraju je o drugom setu odlučivao tie-break, u kojem je Šapatava povela 2:1, ali su to bili i posljednji poeni u meču koje je osvojila. Konjuh je nanizala šest poena te meč završila svojim sedmim asom.

Anu u četvrtfinalu čeka pobjednica dvoboja između Crnogorke Danke Kovinić (WTA-63.) i Amerikanke Jennifer Brady (WTA - 123.). Četvrtfinalni dvoboji su na programu u četvrtak.