OŠTRE KRITIKE DINU RAĐI

Konačna istina Ace Petrovića o problemu Darija Šarića; datum kada je puknuo je iznenađenje!

04.12.2017 u 12:07

Bionic
Reading

Bivši hrvatski izbornik Aco Petrović vrlo brzo pronašao je novi posao u dalekom Brazilu, ali prati sve što se događa u našoj košarci

Kao izbornik Brazila, kojeg želi odvesti na Svjetsko prvenstvo, 58-godišnji Aco Petrović krenuo je u kvalifikacije s dvije pobjede. Prvo je gostima njegov Brazil nadigrao Čile, da bi nakon toga u Riju, u poznatoj olimpijskoj dvorani Carioca Arena, nadigrali Venezuelu. Za razliku od Brazila, oslabljena i poprilično izmijenjena Hrvatska na startu kvalifikacija upisala je dva poraza (Nizozmeksa i Italija).

U razgovoru za Sportske novosti Petrović se kratko osvrnuo na dva poraza Hrvatske, ali i izjave Rađe te izbornika Skelina kako 'u momčadi nema mjesta za tzv. stare igrače'.

Uostalom, Rađa je to rekao i za tportal gdje se dotakao i košarkaša Venecije Hrvoja Perića koji bi primjerice kod Petrovića - kako je i prije najavio - bio u startnoj petorci, a novi izbornik Skelin Perića uopće nije  kontaktirao!

'Čitam izjave Dina Rađe i moram reći da je suludo to što on govori. Posao je, cilj je da se plasiramo na SP u Kini, jer su Bogdanović i Šarić u najboljim godinama, bit će tu Žižić, jer sada više nema Ace. Ne slažem se s Dinom', kazao je između ostalog Petrović.

>> Doznali smo koji je privatni problem dotukao Darija Šarića

No, najzanimljiviji dio razgovora ipak je bio onaj kada se dotakao loših igara Darija Šarića na Eurobasketu i pravog razloga njegove loše forme i lošeg raspoloženja. Pisalo se kako je razlog prekid s djevojkom tijekom ljeta, pisalo se kako su ga tijekom turnira verbalno napali neki stariji igrači, ali Petrović kaže kako je razlog zbog kojeg je 'Šarić potonuo' potpuno banalan.

'Mogu samo ovo reći: saznao sam razloge - a odmah ću i to reći, riječ je o banalnim stvarima - zbog kojih smo izgubili Šarićev doprinos na najvećoj razini. Međutim, ja neću o tome govoriti, to je zadaća Darija Šarića, on mora reći što se dogodilo, a cijela je stvar pukla na pripremama u Opatiji, dakle govorimo o 14. kolovoza, dva tjedna uoči početka Eurobasketa. I tu u pitanju nisu stvari koje su se spominjale po medijima, već doista banalna glupost, nešto na što čovjek uopće ne bi pomislio', rekao je Petrović čime je zaista iznenadio jer datum koji otkriva je veliko iznenađenje i daje potpuno drugačiju sliku na cijelu tzv. 'slučaj Šarić.'

  • +10
Dario Šarić i Karla Pušeljić Izvor: Licencirane fotografije / Autor: FIBA

O čemu se radi dakle zna samo 23-godišnji Šarić i njegovi najbliži. Što god da je bio razlog od poraza u osmini finala protiv Rusije te dva spomenuta poraza u kvalifikacijama za SP jasno je kako je hrvatska košarka dotakla dno.

Neki to vide, a neki to ne žele priznati. U svakom slučaju Petrović više nije dio te priče jer su ga se odrekli čelni ljudi HKS-a iako je, prije nego je prihvatio ponudu Brazila, bio voljan pomoći u još jednom ciklusu.

  • +29
Eurobasket: Hrvatska - Rusija, osmina finala Izvor: Licencirane fotografije / Autor: FIBA