S BEBOM U RUCI

Kim Clijsters vraća se na teniske terene

20.03.2009 u 10:22

Bionic
Reading

Nekada prva tenisačica svijeta Kim Clijsters lako bi se mogla vratiti nastupima na WTA turnirima. Lijepu vijest sportskoj javnosti je prenijela još jedna velikanka bijeloga sporta, Lindsay Davenport

Nakon gotovo dvije godine pauze (profesionalni tenis napustila je u svibnju 2007), tenisu bi se mogla vratiti Kim Clijsters. Nekada sjajna Belgijanka oprostila se zbog ozljede leđa, a u veljači prošle godine, rodila je curicu Jadu Ellie.

'Raspitivala se kako je to putovati po turnirima s djetetom. Dobila sam dojam da će se ubrzo vratiti nastupima', kaže Lindsay Davenport koja je godinu dana išla sa sinčićem po turnirima (četiri je i osvojila), no druga trudnoća natjerala ju je na konačno zbogom.

Carl Maes, trener koji je Clijsters vodio šest godina i usmjerio je prema vrhu, također vjeruje u takvu mogućnost.

'Kada je Kim otišla, nisam mislio da je to konačna odluka. Još je prerano za donositi zaključke, ali ako bude fizički spremna, ne bih bio iznenađen da se odluči na novu avanturu.'

Clijsters se još nije službeno oglasila, no već je dogovorila revijalni susret na otvaranju središnjeg terena u Wimbledonu, gdje će nastupiti s Andreom Agassijem, Steffi Graf i Timom Henmanom. Clijsters je tijekom karijere postala prva Belgijanka na broju jedan svjetskog tenisa, jedna je od pet koja je u isto vrijeme bila na vrhu u paru i pojedinačno, a sve je to uspjela samo jednim osvojenim grand slamom (US Open 2005).

Tada je osvojila i najveću pojedinačnu nagradu u povijesti ženskog sporta, zajedno s bonusom primila je ukupno 2,2 milijuna dolara, a 2006. se u roku od godinu dana vratila sa 134. mjesta natrag na vrh ljestvice i tako postala najbrža povratnica izvan kruga najboljih sto na tron ženskog tenisa. Nastavak priče, nadajmo se, slijedi.