UOČI BORBE S POIRIEROM

Khabib priznao da je dobio jedan od najboljih ugovora ikad u UFC-u; dotakao se i skandala s McGregorom

11.06.2019 u 14:54

Bionic
Reading

Khabib Nurmagomedov ušao je u pripreme za UFC 242 borbu protiv Dustina Poiriera. Otkrio je koliko će pripreme trajati, objasnio kako je došao do novog ugovora s UFC-om te što očekuje od budućnosti. Tim putem se referirao na 6. listopad prošle godine i borbu protiv Conora McGregora

Prošlog tjedna Khabib Nurmagomedov potpisao je novi ugovor s UFC-om, nakon čega je njegova borba protiv Dustina Poiriera postala službena. Ona će se održati 7. rujna i bit će prva koju je odraditi po ugovoru kojeg je njegov menadžer nazvao najvrjednijim ugovorom u UFC povijesti. Khabib je na svoj Youtube kanal postavio video s početka priprema, u kojem je prvo rekao nešto o spomenutom ugovoru.

'Uvjeti kakve sam dobio novim ugovorom su jako dobri. Ali, najvažnije mi je ono što sam napravio za moju braću. Neki su produžili ugovore, neki su potpisali, a nekima su ukinute suspenzije. Došli smo do nečega što će biti dobro za sve. Ne mogu reći da je to najbolji ugovor ikad, ali je sigurno u top 3. Dobili smo neke uvjete kakve nikad nitko u povijesti UFC-a nije imao', rekao je Khabib, a prenosi Fight Site.

Abdelaziz je rekao i kako su pregovori bili vrlo laki, a Khabib je objasnio zbog čega je bilo tako:

'Ugovori su bili laki samo zato što sam im dao pet točaka i rekao da bez ispunjenja toga neću niti razmišljati. Mislim da smo sve to moj tim i ja apsolutno zaslužili. Zbog svega što se dogodilo u posljednjoj bitci te prije i nakon nje.'

  • +8
Khabib Nurmagomedov Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Borba protiv Poiriera je za nešto manje od tri mjeseca, no pripreme su krenule čim je Khabib završio s obavezama Ramazana. Objasnio je kako će izgledati cijeli proces i gdje će provesti koliko vremena.

'Mjesec dana ću biti u brdima, dva mjeseca u AKA i onda posljednja dva tjedna u Abu Dhabiju da bih se aklimatizirao. Cijele pripreme su 94 dana i to je dovoljno da bih se doveo u najbolju formu', planovi su kako se najbolje pripremiti za drugu obranu titule prvaka lake kategorije.

Još je dodao nešto o tome zašto je u pregovore unio gotovo cijeli tim. Svi oni će nastupiti u Abu Dhabiju, no to nije sve. Khabib kaže kako još uvijek nisu završili priču s UFC 229 eventa, na kojem se borio protiv Conora McGregora.

  • +7
Borac Conor McGregor izlazi iz zatvora u Miamiju Izvor: Profimedia / Autor: N. N.

'Mi smo svi jedna velika obitelj i svi unosimo ponešto u svaki uspjeh. Zbog toga mogu reći da ono što se dogodilo 6. listopada još uvijek nije gotovo. Neću reći da je to bio početak, to je zapravo bila tek neka sredina. Imamo još puno borbi ispred sebe tako da imamo plan ispisati povijest', poručio je ovim putem neporaženi Dagestanac.

Za sada su za UFC 242, osim naravno Khabibove, potvrđene borbe Dagestanaca Islama Makhacheva, Zubaire Tukhugova i Shamil Abdurakhimova, no očekuje se uskoro potvrda nastupa Abubakara Nurmagomedova. No, mogao bi se još koji Khabibov timski kolega naći tamo, budući da nije specifirao kojim je sve svojim kolegama osigurao mjesto na UFC rosteru.