SANDROCK OTPISAN?

Kenny MacAulay novo pojačanje Medveščaka

22.01.2010 u 19:22

Bionic
Reading

Kanadski defenzivni bek Kenny MacAulay novo je pojačanje hokejaša Medveščaka koje dolazi u zagrebačku momčad uoči play offa lige EBEL

Hokejaši Medveščaka rade sve da se što bolje pripreme za nadolazeći tjedan, u kojem će na Šalati podsjetiti na lude 60-e i 70-e, kada su oduševljavali na otvorenom klizalištu. A da bi što spremniji dočekali dva ogleda, doveli su američkog braniča Kennyja MacAulayja, koji će zamijeniti ozlijeđenog Robbyja Sandrocka.

Kenny MacAulay (1984) rođen je u kanadskoj Novoj Scotiji. Defanzivni je bek, visine 179 cm i težine 88 kg. Igrao je za Sveučilište u Vermontu, a nakon što je završio studij, započeo je svoju profesionalnu karijeru u sezoni 2007/2008. za ECHL momčad Fresno Falcons. Zahvaljujući dobroj igri prešao je u AHL momčad Rockford Ice Hogs, drugu momčad NHL ekipe Chicago Blackhawksa. Sezone 2008/09. igrao je za Fresno Falcons, a iste sezone opet igra za AHL momčad Portland Pirates, drugi tim NHL momčadi Buffalo Sabers. U sezoni 2009/2010. nastavio je igrati za Stockton Thunder u ECHL, te je prešao u dvije AHL momčadi San Antonio Rampage (Phoenix Coyotes) i Norfolk Admirals (Tampa Bay Lightning) gdje je odigrao 4 utakmice za svaku momčad.

U profesionalnoj karijeri odigrao je 103 utakmice u ECHL, postigao devet golova i 49 asistencija te 61 utakmicu u AHL ligi s omjerom jedan gol i 10 asistencija. NHL skauti ga smatraju brzim i tehnički nadarenim igračem koji je odličan defanzivac.