RIJEKA U KRIZI

Keku nužno treba pobjeda u okršaju protiv Zagreba!

01.11.2015 u 10:58

Bionic
Reading

U posljednjem dvoboju 12. kola MAXtv Prve lige (ArenaSport3, 19h) nogometaši Rijeke dočekuju Zagreb i nadaju se prekidu negativne serije rezultata zbog koje su izgubili drugo mjesto na ljestvici...

Rijeka se muči u napadačkoj igri i zbog toga zaostaju za Dinamom na ljestvici. Obrana funkcionira odlično, već sedam utakmica nisu primili gol. Problem je što na čak četiri nisu zabili, u zadnja tri kola jednom. Srećom po njih u goste im dolazi omiljena mušterija. U zadnjih osam međusobnih susreta su goste pobijedili sedam puta. Jedini remi datira s počeka ove sezone kada je u obrani trenera Keka curilo na sve strane.

'Nedostaju nam bodovi. Dolazi nam ekipa koja igra tehnički nogomet s puno dodavanja. Treba biti pažljiv koncentriran i ustrajan, vršiti pritisak. Čeka nas utakmica u koju treba ući s agresijom i dobivati ničije lopte. Pristajem i da dobijemo gol, samo da damo gol više od protivnika. U nogometu se broje golovi i pobjede', rekao je Kek.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

Što se tiče sastava, nema previše nepoznanica. Ozlijeđen je Bertoša koji ionako ne bi bio u prvih jedanaest, a kartoniran je i veznjak Bradarić. Za njega pak ima više nego dovoljno alternativa. Spomenutu agresivnost i agilnost pred golom Zagreba će Kek pokušati dobiti s Moisesom kojem je očito namijenio poziciju iza napadača Bezjaka. Na krilnim pozicijama bi nered u gostujućoj obrani trebali raditi Tomasov i Sharbini. Formacijski bi to trebali biti u sustavu 4-2-3-1, kao što je to bio i običaj većim dijelom sezone.

Zagrebu prošle sezone Rijeka baš i nije odgovarala zbog svog agresivnog načina igre. Tako je bilo lani, ove pak Pjesnicima sudeći prema rezultatima ne odgovara nitko. Za pobjedu ne znaju jedanaest kola i da alfa i omega kluba Dražen Medić ujedno ne sjedi i na klupi, vjerojatno bi već davno došlo do smjene trenera. Ovako Medić očito i dalje najviše vjeruje samome sebi.

'Čeka nas dosta teška utakmica, za nas bi bod bio poput Učke. Za svakoga bi, a kamoli za nas koji im u goste dolazimo s posljednjeg mjesta', priznao je pomoćni trener Madunović.

U posljednjem kolu su napokon dočekali Gabrijela Bobana (zabio dva pogotka), problem je što Interov Nestorovski zabio tri.

'Radimo maksimalno u igračkom i prishološkom smislu. Pritisak bi bio puno veći da igramo kod kuće protiv nekog slabijeg', priznao je Madunović.

Za idealan sastav im nedostaje Stepčić kojeg muči trbušni zid. Moguće je da će se zbog toga mijenjati i sustav s uobičajenih 4-3-3 na 4-4-2.

Jedina dvojba oko početnog sastava je Kolinger ili Matić. Prvi je nominalno nezamjenjivi prvotimac i jedan od najboljih igrača, ali očito u vrlo lošoj formi. Uigravao je Medić tako zadnjih dana na toj poziciji Matića.