DERBI IZ DVA KUTA

Kekova zahvala Sharbiniju, Mamić ljutit na Taravela

25.10.2015 u 18:26

  • +10

MAXtv 1. HNL, 14. kolo, HNK Rijeka - GNK Dinamo

Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletić

Bionic
Reading

Dinamo je doživio poraz nakon 50 utakmica. Rijeka je pak nakon 2012. godine uspjela u prvenstvu pobijediti Dinamo, baš kao i njezin trener Matjaž Kek. Osim toga, nakon 14. kola Dinamo nije vodeća momčad, već gleda u leđa vodećem Hajduku i drugoplasiranoj Rijeci. A sve zbog pobjede Rijeke od 2:1 u derbiju kola igranom u nedjelju na Rujevici

'Čestitke Rijeci na pobjedi, bila je ovo utakmica s dva različita pooluvremena. U prvom smo dominirali i kontrolirali igru, a onda našom glupošću sve upropastili. Rijeka se u nastavku puno vrtila oko našeg kaznenog prostora, ali nisu imali pravih prigoda. No, onda su iskoristili dva detalja, na tome im treba čestitati', izjavio je trener 'modrih' Zoran Mamić, a prenosi Goal.com.

'Ovaj smo tjedan odigrali dvije dobre utakmice, upisali dva poraza. Ušli smo u tjedan dobre igre, ne osvajamo bodove. No, to je sastavni dio nogometa. Ništa neuobičajeno. Taravel? Sigurno će biti sankcionirann, ali sada ne mogu reći na koji način'.

U prvom ste dijelu 7-8 minuta stajali na centru igrališta...

'Htio sam sucu reći nekoliko riječi, ali on nije htio doći do aut linije. Htio sam ga isprovocirati, ali, kažem, nije došao do mene. Jesam li trebao biti isključen? Pitajte njega', završio je Mamić.


Naravno, kolega mu s protivničke klupe, Slovenac Matjaž Kek imao je puno više razloga za zadovoljstvo.

'Vrijedna pobjeda u derbiju s puno nervoze, gdje smo u prvom dijelu previše energije trošili na suca. A znali smo da ćemo ako budemo pravi doći do svojih prigoda. U prvom dijelu smo opasno živjetli, ali čestitke igračima. Vjerovali su da mogu, malo se čak i zainatili, pa stigli do pobjede', rekao je slovenski stručnjak.

'Dinamo je opasan i s igračem manje, pali su u rimtu, ali su opasno vrebali. Isplatila nam se pamet i vjera u svoje sposobnosti. Mi smo imali toliko problema, nama su se u posljednja dva dana ozlijedili Lešković, Balaj i Ristovski, morali smo mijenjati sve ono što smo pripremali kroz tjedan. Ali, igrači su dobro reagirali, svaka im čast. U sportu padaju sve tradicije, tako je i ova Dinamova'.

Dvoboj je odlučio Anas Sharbini, koji je bio upitan za derbi ali je ipak izbjegao suspenziju.


'Ma, on je toliko puta dokazao da je on taj, ali u našoj ekipi pojedinci nisu važni. No, kapetan je dao gol koji toliko vrijedi, dugo ga je čekao. Svaka mu čast'.

Osvrnuo se Kek i na 'susret' s Mamićem na sredini terena.

'Naš odnos je tako korektan, između nas nema nikakvih problema. I nikada ih nije bilo. Osjetio sam da nas dvojica moramo smanjiti tenzije koje su bile i previsoke. On je to na pravi način, baš sportski i prihvatio. Ovo je bio takav derbi, donio je mnogo emocija, igračima se nije bilo lako kontrolirati. Svaki je duel bio na granici."

Može li Rijeka početi sanjati naslov prvaka?

'Rijeka će se u svakoj utakmici boriti za tri boda. Pa sad je tek 14. kolo, ne želimo i ne smijemo razmišljati što će se događati u 36. kolu. Slabo smo krenuli u sezonu, nedostaje nam bodova. Glavno da je liga zanimljiva, svaka utakmica ima svoju draž. Mi ćemo razmišljati samo o sljedećem suparniku, vidjeti što će nam on donijeti. Ova nam je pobjeda pravi podstrek i motiv za dalje. Evo, za tri dana nas očekuje kup dvoboj, ali neka igrači danas guštaju. Napravili su ono što su dugo čekali',  završio je Matjaž Kek a prenosi Goal.com

Hrvatska 1. liga

Rijeka - Dinamo Zagreb 2:1
Zagreb - Split 19:00
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Hajduk 14 8 5 1 29
2. Rijeka 14 7 7 0 28
3. Dinamo Zagreb 14 7 6 1 27
4. Split 13 5 4 4 19
5. Inter Zaprešić 14 4 7 3 19
6. Istra 1961 14 4 5 5 17
7. Slaven Belupo 14 2 8 4 14
8. Lokomotiva 14 4 2 8 14
9. Osijek 14 2 4 8 10
10. Zagreb 13 0 4 9 4

Sljedeće utakmice

30.10. Split - Dinamo Zagreb
31.10. Lokomotiva - Osijek
31.10. Istra 1961 - Zagreb
1.11. Hajduk - Rijeka
1.11. Slaven Belupo - Inter Zaprešić