pobjeda vrijedna euforije

Kek ne prestaje raditi čuda: Korak bliže da postane besmrtna slovenska trenerska legenda...

07.09.2019 u 12:28

Bionic
Reading

Matjaž Kek ostvario je ovog petka sa Slovenijom senzacionalnu pobjedu protiv Poljske u kvalifikacijama za Euro i tako u potpunosti vratio u igru svoju izabranu vrstu za plasman na veliku smotru, što bi mu bio drugi takav uspjeh u karijeri...

Kroz pet krasnih godina dokazao se kao trenerski velikan na klupi Rijeke i donio dvostruku titulu klubu s Rujevice, a sada Matjaž Kek ponovo planira ispisati povijest slovenskog nogometa.

  • +13
Izvor: Cropix / Autor: Davor Zunic/CROPIX

Naime, ovaj ugledni 57-godišnji stručnjak senzacionalno je odveo Sloveniju na SP u Južnu Afriku, a deset godina kasnije pokušava to ponoviti u kvalifikacijama za Euro.

Ovog petka u goste Slovencima došao je Robert Lewandowski i njegova Poljska, vodeća momčad skupine G i doživjela prvi poraz u kvalifikacijama.

Slovenija je pobijedila 2:0 golovima Strune i Šporara, zadržavši zaostatak od samo boda za drugoplasiranom Austrijom koju dočekuje u završnim kolima na svom stadionu. Raspored ide na ruku susjednoj reprezentaciji i izbornik ima razloga za optimizam.

'Ako si pametan, kad pobijediš ovako uglednog suparnika poput Poljske, to ti može donijeti nove uspjehe,' rekao je Matjaž Kek poslije utakmice te naglasio da su njegovi nogometaš išli 'na glavu' u ovom susretu.

Već u ponedjeljak Sloveniju čeka nova bitna utakmica protiv Izraela kod kuće, u kojoj može izbaciti rivala iz utrke za drugo mjesto i napraviti korak bliže Euru koji bi Keka definitivno učinio besmrtnom slovenskom trenerskom legendom...

EP kvalifikacije

Skupina G

Slovenija-Poljska2:0
Austrija-Latvija6:0
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Poljska540112
2.Austrija53029
3.Slovenija52218
4.Izrael52218
5.Makedonija51225
6.Latvija50050

Sljedeće utakmice

9.9.Slovenija-Izrael
9.9.Poljska-Austrija
9.9.Latvija-Makedonija