OPET FRCALI ASEVI

Karlović servisima 'uništio' i Tsongu

26.06.2009 u 18:26

Bionic
Reading

Težak i neizvjestan meč odigrao je Ivo Karlović u 3. kolu Wimbledona, no nakon dva i pol sata igre nadvisio je Tsongu i izjednačio svoj najbolji rezultat u All England Clubu koji datira još iz 2002. godine

Hrvatski tenisač Ivo Karlović nastavio je pobjednički niz na trećem teniskom grand slam turniru sezone, Wimbledonu. U susretu trećeg kola Karlović je nakon dva sata i 44 minute igre pobijedio devetog tenisača svijeta Francuza Joea-Wilfreda Tsongu 7:6(5), 6:7(5), 7:5, 7:6(5) i u osmini finala će igrati protiv Španjolca Fernanda Verdasca.

Karlović je francuskog tenisača uništio servisima, ali i smirenom i koncentriranom igrom. Tijekom cijelog meča nije izgubio ni jedan servis, dok je od dvije break lopte iskoristio jednu, što je bilo dovoljno za pobjedu. 'Div sa Šalate' je uz postotak od 90 posto realizacije prvog servisa imao čak 46 as servisa te ukupno 82 winnera.

Ulaskom u četvrto kolo Karlović je izjednačio svoj najbolji rezultat u All England Clubu iz 2002. godine. Posljednje četiri godine natjecanje je završavao porazima u prvom kolu. Za ulazak u četvrtfinale Wimbledona borit će se protiv sedmog nositelja Španjolca Fernanda Verdasca. Karlović i Verdasco su dosad igrali tri puta, a hrvatski tenisač je dva puta slavio. Prošle godine na travi u Nottinghamu te 2007. godine u Parizu, dok je Španjolac slavio 2006. u Indian Wellsu.

U prvom setu dvoboja Karlovića i Tsomnge oba tenisača su sigurno držala svoj servis i odluka je pala u trinaestoj igri. Karlović je kod 3:2 načinio mini-break i potom zadržao prednost. U drugom setu vidjeli smo i prvu break loptu. Karlović je kod 4:4 imao priliku oduzeti suparnički servis, no Tsonga se spasio s tri odlična servisa. U nastavku meča nije bilo previše uzbuđenja i ponovno je odlučivao tie-break. Prvu pogrešku je načinio Karlović kod 1:1, zatim je pogriješio Francuz kod 3:5, no već u idućem poenu Francuz je iskoristio slabiji Karlovićev početni udarac došavši do vodstva 6:4 i dvije set lopte. Karlović je prvu uspio spasiti, ali ne i drugu.

Karlović nije mijenjao taktiku ni u trećem setu. Odličnim servisima držao je svoj servis te strpljivo čekao Tsonginu pogrešku. Činilo se kako će i treći set otići u pripetavanje. No kod Karlovićevog vodstva 6:5, Tsonga je odigrao nekoliko lošijih poena, što je 208 centimetara visoki 'div sa Šalate' sjajno iskoristio te hrabrom igrom došao do breaka i dobivenog seta. I četvrti set je otišao do trinaeste igre u kojoj je Karlović ponovo bio mirniji i posve zasluženo je došao do pobjede.