PORAZ U SINGLU

Karlović: Ovo je realno, ali ništa me ne boli

01.02.2011 u 22:32

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ivo Karlović oprostio se od PBZ Zagreb Indoorsa već nakon poraza u prvom kolu. Karlović je na otvaranju turnira izgubio od Nijemca Daniela Brandsa 5:7, 7:6 (3), 6:7 (1)

U dvosatnom dvoboju oba tenisača su imali čak 48 aseva - Karlović 32, a Brands 16, dok je Nijemac od dvije 'break-prilike' jednu iskoristio, a Karlović svoju jednu jedinu nije. Bio je to njihov drugi međusobni susret. U prvom igranom prošle godine u Delray Beachu slavio je Karlović 7:6, 7:6.

'U Delray Beachu mi zapravo ništa nije mogao s osnovne linije, a danas mi je radio dosta problema, uz dobar servis. Imao sam svoje prilike, ali ovo mi je tek treći turnir nakon duge, duge pauze i zapravo nemam pravo očekivati da igram kao i prije ozljede. Protiv Brandsa sam imao puno situacija kada nisam mogao reagirati, pogotovu na voleju, a retern mi je ionako moja najveća slabost. Dobra vijest je da sam danas u Zagrebu ipak odigrao bolje nego na Australian Openu, pa pretpostavljam da ću s vremenom igrati kao prije ozljede. Ništa me ne boli, pa samo trebam odigrati što više mečeva', kazao je Karlović, koji zbog ozljede stopala nije igrao zadnjih šest mjeseci prošle godine. Nakon poraza od Brandsa Karlović odlazi u SAD, na turnire u San Joseu, Memphisu i Delray Beachu, te se vraća na Davis Cup meč protiv Njemačke.

Ovo je Karloviću bio šesti nastup u Zagrebu i drugi poraz u 1. kolu nakon 2008. kada je izgubio od kasnijeg pobjednika Serhija Stahovskog. Dvaput je poražen u četvrtfinalu - lani od Čilića i 2006. od kasnijeg finalista Austrijanca Koubeka.

Ovim porazom Karlović je upotpunio loš dan hrvatskih tenisača u Domu sportova. Od turnira se oprostio i Antonio Veić, dok su u konkurenciji parova ispali Goran Ivanišević i Marin Čilić.