veliki respekt

Ivo Karlović se umirovio, a Novak Đoković mu je odmah poslao znakovitu poruku

24.02.2024 u 08:16

Bionic
Reading

Činjenica je da je Ivo Karlović (44) karijeru završio kao jedan o malobrojnih tenisača koji se mogu pohvaliti da protiv Novaka Đokovića imaju pozitivan omjer pobjeda i poraza. Da, naš Div sa Šalate u tri međusobna obračuna s Đokovićem ima dvije pobjede

'Neki od vas su primijetili da je prošlo dosta vremena otkako sam igrao turnir i još uvijek me svakodnevno pitaju hoću li se i kada vratiti. Žao mi je što ću vas razočarati, ali ovim pismom želim službeno objaviti umirovljenje', objavio je Ivo Karlović u srijedu na društvenim mrežama te nastavio:

'Imao sam vrlo zadovoljavajuću i dugu karijeru, koja je počela iznimno skromno, posebno za tenisača. Hrvatska je bila sasvim drugačija zemlja 80-ih i 90-ih godina kada sam odrastao, jako sam ponosan na svoja postignuća i ono što sam uspio prevladati.

Želio bih zahvaliti svim trenerima i ljudima koji su bili uključeni i doprinijeli mom razvoju kao tenisača. Bez vas ovo sretno putovanje ne bi bilo moguće. Obitelj mi je pružila ogromnu podršku i neizmjerno ih volim. Veselim se što ću nastaviti provoditi vrijeme s njima radeći stvari koje su nam važne i koje nas ispunjavaju.

Svima vama koji ste bili navijači i podržavatelji tijekom godina, hvala što ste bili dio mog putovanja. Volim vas sve i nadam se da se opet vidimo.

Ostat ću blizak tenisu i pokušati podijeliti svoje znanje i sva nevjerojatna iskustva na turneji s novim generacijama tenisača. Putovanje se nastavlja i fokus se preusmjerava. Zahvalan sam', zaključio je svoj oproštaj od profesionalne karijere Div sa Šalate koji se može pohvaliti da je jedan od malobrojnih tenisača koji protiv Novaka Đokovića imaju pozitivan omjer pobjeda i poraza. Da, naš Dr. Ivo u tri međusobna obračuna s Đokovićem ima dvije pobjede!

A njegovu je oproštajnu objavu komentirao i sam Novak Đoković.

'Dr. Ivo! Hvala ti na najoriginalnijem savjetu koji sam ikada dobio za servis. Svaka čast na karijeri. Možeš biti vrlo ponosan s postignutim', napisao mu je Đoković.