napad ne funkcionira

Kalinić postaje sve veći problem Diega Simeonea: Neće još dugo imati strpljenja...

30.11.2018 u 10:09

Bionic
Reading

Ozljeda stopala Diega Coste muči trenera Atletica Diega Simeonea, a još više što njegov zamjenik Nikola Kalinić nije zabio još niti jedan pogodak u crveno-bijelom dresu...

Atletico ove sezone pokušava ući u finale Lige prvaka koje će se igrati na njegovom stadionu, a također i iskoristiti posrtaje Reala i Barcelone u Primeri koji otvaraju priliku ostatku društva da ugrabe krunu u španjolskom prvenstvu.

  • +3
Liga prvaka: Atletico - Monaco Izvor: Profimedia / Autor: Guille Martinez/Cordon Press

No, momčad Diega Simeonea ima ozbiljnih problema u napadačkom dijelu ekipe. Diego Costa vuče ozljedu stopala zbog koje će možda morati na operaciju i tek je u derbiju protiv Barcelone prošlog vikenda zabio svoj prvi gol u sezoni, no i dalje nije spreman provoditi 90 minuta na travnjaku.

Zbog toga argentinski stručnjak očajnički traži alternative i tu se pojavio problem s Nikolom Kalinićem. Hrvatski centralni napadač doveden je ovog ljeta, ali još uvijek nije zabio niti jedan pogodak. Njegova suša traje više od šest mjeseci, još od završnice prošle sezone u Seriji A u kojoj je nastupao za Milan, a i prije toga je imao jednu višemjesečnu golgetersku pauzu pa je jasno da već dugo nije u formi.

Kalinić bi trebao biti adekvatna zamjena za Diega Costu, ali to zasad nije. Nema učinka na travnjaku i to je nešto što brine Simeonea. Druga alternativa je Angel Correa koji se najbolje snalazi u ulozi džokera s klupe pa postaje ozbiljan problem pronaći partnera Antoineu Griezmannu u napadu.

Rezultat svega je čak šest remija od 13 utakmica španjolskog prvenstva za Atletico i propuštena prilika preuzimanja vrha i stvaranja prednosti ispred Seville, Barcelone i Reala.

Simeone će vjerojatno morati u siječnju potražiti novo napadačko rješenje na tržištu nogometaša, osim ako Kalinić napokon ne proigra sljedećih tjedana...