PIŠE SE POVIJEST

Kakav dan: Ćorić osvojio US Open, a onda i Ana Konjuh!

08.09.2013 u 20:09

Bionic
Reading

Mladi 16-godišnji Borna Ćorić osvojio je juniorsko izdanje ovogodišnjeg US Opena te tako okrunio fantastičnu sezonu. Ana Konjuh slavila je pak u dramatičnom finalu juniorki...

Ćorić je ove godine ostvario plasmane u polufinale Melbournea i Pariza te četvrtfinale Wimbledona, a istakao se i odličnom igrom u seniorskom dvoboju protiv Horacija Zeballosa na zemlji Umaga. Svoju prvu veliku tenisku sezonu okrunio je na najbolji mogući način, titulom na četvrtom Grand Slam turniru sezone, US Openu.

Borna je u finalu igrao protiv Australca Thanasija Kokkinakisa te je izgubio prvi set razultatom 6:3. No u drugom je na isti način uzvratio protivniku, da bi u trećem nanizao četiri gema i tako stigao u dobitnu situaciju koju je rutinski priveo kraju sa 6:1.

U finalu US Opena u konkurenciji juniorki našla se i 15-godišnja Ana Konjuh, koja je već ove godine osvojila Australian Open. U finalu joj je protivnica bila tamnoputa Tornado Alicia Black. Prvi set pripao je Amerikanki, u drugom je kod 4:4 naša tenisačica preuzela inicijativu i dobila ga.

U trećem setu obje su tenisačice imale po dva 'breaka' na početku, a susret je onda ipak otišao u 'tie-break'. U njemu prava drama, Black je vodila 5:3, ali je zatim izgubila tri poena u nizu, a Ana je zatim iskoristila drugu meč loptu i osvojila Grand Slam.

US Open, finala juniora:

Čorić – Kokkinakis 3:6, 6:3, 6:1

Konjuh – Black 3:6, 6:4, 7:6(6)