BILO JE I VRIJEME

Juventus se napokon oprostio od Marija Mandžukića; evo na koji način i kojim riječima...

30.12.2019 u 22:39

Bionic
Reading

Mario Mandžukić (33) napustio je redove Juventusa i na Badnjak potpisao za vodeću momčad katarske lige Al-Duhail, a 'stara dama' se napokon oprostila od bivšeg hrvatskog reprezentativca

Velikan iz Torina, nekoliko dana nakon službene objave transfera oprostio se od igrača koji je odigrao nekoliko sjajnih sezona u crno-bijelom dresu uz prigodan video.

'Hvala, Mario Mandžukić! Sve najbolje u novoj avanturi.'

Osim na društvenim mrežama Super Mario dobio je i podulji tekst na službenom portalu kluba.

'Mario je bio ključan igrač za Juventus u protekle četiri i pol sezone te je doprinio ogromnom uspjehu u klubu. Ponosno je nosio dres, s karizmom i osjećajem pripadnosti u 162 utakmice kad je igrao za Juventus, zabio je 44 gola, a tko može zaboraviti fantastičan gol u finalu Lige prvaka u Cardiffu protiv Real Madrida. Hvala ti Marijo na četiri fantastične godine', dio je teksta koji je objavio talijanski prvak.

Mandžukić je u dresu Stare dame osvojio devet trofeja: četiri naslova prvaka, tri kupa Italija te dva talijanska Superkupa.

Podsjećamo, saga oko Mandžinog odlaska je trajala još od prošlog ljeta kad je novi trener Juventusa Maurizio Sarri odlučio da mu Mandžo više ne treba i da može potražiti novi klub.

  • +5
Superkup, Juventus – Lazio Izvor: Profimedia / Autor: GIUSEPPE CACACE / AFP / Profimedia

No, Mandžukić je odbijao sve pristigle ponude, nadao se da će uspjeti pridobiti trenera i izboriti se za mjesto u momčadi. Umjesto toga je izbačen iz momčadi, trenirao je sam, tek s osobnim trenerom i čekao pravu priliku. A nije da ponuda nije bilo, počevši od onih poprilično konkretnih iz Manchester Uniteda ili Rome, pa Borussije Dortmund, a bilo je nekoliko zainteresiranih kineskih klubova.

Pa ipak, Mario Mandžukić je na kraju završio u katarskoj ligi u redovima vodeće momčadi Al-Duhail!

Božić i Novu godinu čitateljima tportala čestitaju Toni Cetinski, Bruno Petković, Goran Grgić, Peđa Grbin…