tko je tu lud?

Navijači Juventusa bijesni na trenera Sarrija: Prodao je Mandžukića i dovodi napadača koji mu nije ni do koljena

30.12.2019 u 14:14

Bionic
Reading

Nevjerojatno je kakve sulude poteze vuče trener Juventusa Maurizio Sarri otkako je preuzeo momčad 'stare dame'. Navijači su nakon posljednjih totalno nelogičnih odluka jednostavno poludjeli te je na društvenim mrežama krenula lavina napada na Sarrija

Situacija u Torinu definitivno nije sjajna. Glavni razlog lošeg stanja u redovima Juventusa je trener Maurizio Sarri koji je od svog dolaska u klub povukao nekoliko suludih i apsolutno nelogičnih poteza kojima je razljutio vojsku najvjernijih navijača. A ionako ga mnogi nisu s odobravanjem dočekali kad je preuzeo klupu 'stare dame'.

Prvo je prodao sjajnog mladog napadača Moisea Keana (19) za 33 milijuna eura Evertonu, a potom je odmah iz momčadi izbacio i našeg Marija Mandžukića (33) kojemu je dao do znanja da na njega više ne računa. Srećom, Mandžo je u posljednjim danima ove 2019. godine riješio sve svoje probleme potpisom za katarski Al-Duhail, a Maurizio Sarri se mora nositi s bijesom nezadovoljnih navijača.

Kap koja je prelila čašu navijačke tolerancije bila je objava kako je Sarri najozbiljnije krenuo u akciju dovođenja francuskog reprezentativca i trenutno napadača Chelseaja Oliviera Girouda (33)! Najvjernijim Juventusovim 'drukerima' jednostavno ne ide u glavu kako je Sarriju uopće palo na pamet prodati Mandžukića za kojeg je tvrdio da je s 33 godine 'bivši' igrač, a usto vrijeme kupuje nogometaša istih godina koji je od 2017. godine zabio sam sedam golova u prvenstvenim nastupima!

Društvene mreže i forumi na kojima se okupljaju navijači Juventusa jednostavno su 'podivljali'. Krenula je lavina napada na Sarrija za kojeg navijači tvrde kako planski uništava momčad, a sve ih manje vjeruje i u to da će Juve na kraju uspjeti obraniti titulu prvaka koju baštini posljednjih osam sezona.

  • +5
Superkup, Juventus – Lazio Izvor: Profimedia / Autor: GIUSEPPE CACACE / AFP / Profimedia

'Prodao je Mandžukića i dovodi napadača koji mu nije ni do koljena', samo je jedan od nekoliko stotina komentara na ovu temu.

A situacija u momčadi nije bajna, u napadu je i dalje gužva jer tu su Cristiano Ronaldo, Paulo Dybala, preskupi Sarrijev ljubimac Gonzalo Higuain te Filippo Bernardeschi. Pitanje je gdje bi se tu u ovom trenutku igrački i psihološki upropašteni Giroud uopće uspio probiti u takvoj konkurenciji. A njegova je želja igrati i izboriti poziv u reprezentaciju Francuske za Euro 2020. godine.

Naime, Olivier Giroud ispao je iz svih kombinacija Franka Lamparda u Chelseaju, ove je sezone odigrao samo 191 minutu u Premiershipu, gol zabio nije... Giroud je, otkako je u siječnju 2018. godine stigao iz Arsenala na Stamford Bridge za 21 milijun eura, za 'bluese' u svim natjecanjima odigrao 70 utakmica i zabio tek 19 golova (od toga čak 11 u Europskoj ligi prošle sezone!). Nije loše ulaganje, nešto više od milijun eura po golu.

I sad bi takav 'polovni' napadač trebao 'pojačati' Juventus?! Baš zbog svega gore nabrojanog su navijači i podivljali, uvrede na račun trenera Sarrija i klupske čelnike sve su žešće. Dojam je kako Giroud jednostavno nije poželjan u Torinu, navijači su bijesni zbog prodaje Mandžukića, sigurno je da Sarriju neće oprostiti ako dovede Girouda koji je već zaboravio kako je to kad zabiješ.

Božić i Novu godinu čitateljima tportala čestitaju Franka Batelić, Dani Olmo, Zlatko Hasanbegović, Ivan Mrvoš…