ŠEST KOMADA

Juventus ponizio Vukušićevu Pescaru

11.11.2012 u 10:23

Bionic
Reading

Nogometaši Juventusa pomeli su Pescaru sa 6:1 u 12. kolu talijanske Serije A. S tri pogotka i asistencijom utakmicu je obilježio Fabio Quagliarella...

Pescara je posljednji put u Seriji A igrala protiv Juventusa 1993. godine. Svladala ga je tada s čak 5:1 što joj je do danas ostala najuvjerljivija pobjeda u prvoligaškom društvu. Te se utakmice navijači Pescare rado sjećaju, ali ovu odigranu u subotu će vjerojatno htjeti čim prije zaboraviti.

Juventus je već u prvom poluvremenu napunio mrežu kluba s jadranske obale s pet golova. Posljednji je put 'stara dama' postigla pet pogodaka u prvih 45 minuta davne 1947. godine u pobjedi protiv Venezije sa 7:3!

Juventsu je 'načeo' mrežu Pescare već u devetoj minuti kada je strijelac bio Arturo Vidal na asistenciju Sebastiana Giovinca. Do kraja poluvremena se Giovinco i sam upisao među strijelce, Quagliarella je zabio dvaput, a posebno je atraktivan bio pogodak Kwadwoa Asamoaha "škaricama" s ruba peterca.

U 53. minuti je Quagliarella zabio za konačnih 6:1, i to na vrlo sličan način kao Asamoah – 'škaricama' nakon ubacivanja Andree Pirla iz kornera. Quagliarelli je to prvi hat-trick u karijeri u Seriji A.

Za Pescaru je jedini strijelac bio Emmanuel Cascione u 25. minuti, a spomenimo i da je naš Ante Vukušić je za domaće zaigrao od 65. minute.

Dodajmo još da su u prvoj utakmici dana Cagliari i Catania odigrali neodlučeno 0:0.