VRUĆE NA 'ČIZMI'

Juventus bi Strinića, za Radoševića se 'tuku' Palermo i Avellino

09.05.2013 u 13:55

Bionic
Reading

Iznenađujuću vijest plasirao je internetski portal TuttoJuve koji prati zbivanja u redovima talijanskog nogometnog prvaka. Juventus je tako navodno zainteresiran za hrvatskog reprezentativca Ivana Strinića (25): Objavljen aje i vijest da bi Josipa Radoševića Pescara i Avellino

U članku TuttoJuvea se navodi kako klub iz Torina neće u predstojećem prijelaznom roku loviti samo zvučna imena, već i ponekog 'autsajdera' koji bi se mogao pokazati vrlo korisnim. Jedan od takvih je i Strinić koji posljednje dvije i pol sezone igra za ukrajinski Dnjipro u koji je došao iz Hajduka.

Juventus ga, navodi spomenuti izvor, prati već neko vrijeme, a s obzirom da Hrvatska 1. srpnja ulazi u Europsku uniju, Strinić u Seriji A više ne bi bio tretiran kao stranac, što bi moglo olakšati posao.

TuttoJuve ističe i kako je Dnjipro već odbio ponudu Sunderlanda tešku pet milijuna eura što znači da će Juventus vjerojatno morati ponuditi veću odštetu kako bi se dokopao Strinića, ukoliko ga stvarno želi.

Prema navodima talijanskog portala TuttoMercatoWeb, talentiranog hrvatskog nogometaša Josipa Radoševića (19) iduće bi sezone u svojim redovima željela vidjeti dva buduća drugoligaša…

Mladi je defenzivni veznjak, podsjetimo, u siječnju prešao iz Hajduka u Napoli, ali tijekom proljeća nije ubilježio nijedan nastup za seniorsku momčad, već je vrijeme uglavnom provodio igrajući za juniore. Napredak bi sljedeće sezone mogao tražiti u Seriji B čija bi ga dva buduća člana navodno željela dovesti na posudbu.

Riječ je o Pescari koja je ove sezone član Serije A, ali više nema nikakvih izgleda za spas, te o Avellinu koji je već osigurao napredak iz treće u drugu ligu.

Pitanje je, naravno, radi li se samo o glasinama ili su dva kluba ozbiljno zainteresirana za Radoševića. Također, treba vidjeti što će reći Napoli, odnosno je li spreman sam razvijati mladog nogometaša u elitnom rangu ili je voljan pustiti ga na posudbu.