LUKA VUŠKOVIĆ

Junak Hajdukove pobjede o udaranju protivničkog igrača: Nisam htio, on je mene prvi pa sam ja njega, ajmo reći slučajno

09.02.2023 u 07:51

Bionic
Reading

Mladi 17-godišnji Luka Vušković igrati zna, a kontrola emocija i pokreta je nešto na čemu mora poraditi

Juniori splitskog Hajduka plasirali su se u osminu finala Lige prvaka mladih zahvaljujući 1:0 (0:0) pobjedi protiv ukrajinskog Šahtara iz Donecka u susretu doigravanja za tu fazu natjecanja.

Strijelac jedinog gola bio je Luka Vušković u 81. minuti. Kapetan momčadi Capan izveo je slobodni udarac iskosa s desne strane, lopta je nošena vjetrom dugo putovala i stigla na glavu stopera Vuškovića koji se nalazio na drugoj vratnici na 10-ak metara od suparničkog gola. No, Vušković je tako zahvatio loptu da je ona u visokom luku preletjela Tvardovskog i završila u gornjem lijevom kutu.

'Bilo je ugusto, ali na kraju smo dokazali da smo mi Hajduk i dobili smo. Akciju iz koje je pao gol vježbamo svaki dan na treningu i isplatilo se. Recimo da sam gađao', rekao je Vušković nakon susreta kojemu nije dočekao kraj. Naime, u 87. minuti je isključen zbog udaranja protivničkog igrača.

'Nisam ga htio udariti, on je mene prvi pa sam ja njega, ajmo reći slučajno', lakonski je prokomentirao nepotrebno isključenje, a onda poentirao:

'Ispisali smo povijest i osjećaj je neopisiv. Ne mogu vjerovati da smo ih dobili.'