druga šansa

Hajduk panično traži pojačanja; na Poljud se vraća portugalski stoper za kojeg je Real svojevremeno nudio 100 milijuna eura

08.02.2023 u 15:02

Bionic
Reading

Francisco Reis Ferreira Ferro (25) stigao je na Poljud u siječnju 2022. godine te je za 'bile' u polusezoni odigrao 14 utakmica i zabio dva gola. No, na kraju prošle sezone Ferro je završio posudbu i vratio se u Benficu koja ga je samo proslijedila na novu posudbu, sad u nizozemski Vitesse

Portugalski stoper Francisco Reis Ferreira Ferro (25) u drugom je dijelu prošle sezone bio na posudbi u Hajduku, ali je na ljeto odlučio potražiti novi izazov.

Vratio se u matičnu Benficu koja ga je sad poslala na posudbu u nizozemski Vitesse. No, Ferro se tamo nije naigrao, upisao je samo devet utakmica, a posljednjih pet utakmica bio je izvan kadra. Posljednji je put zaigrao u studenom prošle godine...

Sada portugalski sportski dnevni list Record tvrdi da bi se Ferro trebao vratiti u Hajduk!

  • +6
Hajduk - Rijeka (20. kolo SuperSport HNL-a) Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

Ferro je u Hajduk došao na početku drugog dijela prošle sezone te je zaigrao u 14 utakmica u kojima je postigao dva gola uz dvije asistencije. Prvi nastup upisao je početkom veljače na gostovanju u Gorici, Hajduk je tada slavio 4:0, a Ferro se u debiju upisao u strijelce. Portugalski stoper zabio je gol i u svojoj posljednjoj utakmici za Hajduk, u finalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, kada su 'bili' osvojili trofej pobijedivši 3:1 Rijeku na Poljudu.

Tada se činilo da će Ferro ostati u redovima Hajduka, no 'bili' se nisu uspjeli dogovoriti s Benficom oko daljnjeg angažmana stopera za kojeg su se u ljeto 2020. godine borili Real Madrid i Juventus. Portugalci su tada propustili fantastičnu priliku jer se spominjalo da bi njegovom prodajom trebali zaraditi čak 100 milijuna eura.

Nakon toga se Ferro 'izgubio', karijera mu je krenula silaznom putanjom, pa je sad po drugi put pred povratkom na Poljud.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Hajduk u ovom trenutku očajnički traži pojačanja, a portugalski mediji tvrde da su s Poljuda već kontaktirali čelnike Benfice kako bi vidjeli uvjete po kojima bi se Ferro vratio među 'bile'. Ugovor s Benficom mu ističe na ljeto 2024. godine, a prema Transfermarktu njegova trenutna vrijednost je 2.5 milijuna eura

Prijelazni rok u SuperSport HNL-u traje do 15. veljače, a Hajduk je ove zime doveo samo rezervnog golmana Ivana Lučića i ofenzivnog veznjaka Yassinea Benrahoua iz francuskog drugoligaša Nimesa.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore