POLJUD, HNS ILI NETKO TREĆI?

Josipović izazvao potres izjavom o mafiji

27.09.2010 u 14:01

Bionic
Reading

Neprecizna izjava predsjednika Ive Josipovića o mafiji u nogometu izazvala je potres na hrvatskoj nogometnoj sceni. Budući da na koga se odnosi, pojavila su se tri tumačenja: da misli na Poljud, na HNS ili na hrvatski nogomet općenito

Nakon što je u javnost procurila snimka kratkog intervjua predsjednika Ive Josipovića koji je u Los Angelesu izjavio da u hrvatskoj postoji nogometna mafija, a iz konteksta bi se moglo zaključiti da je riječ o ljudima iz nogometnog miljea u Splitu, iz krugova bliskih predsjedniku pojavila su se objašnjenja da nije riječ o Poljudu, nego o - Hrvatskom nogometnom savezu, odnosno hrvatskom nogometu općenito.

U svakom slučaju, čeka se da sam predsjednik Josipović objasni na koga je mislio kad je rekao da 'tamo postoji mafija', odgovarajući na pitanje novinara hoće li se utakmice reprezentacije igrati na Poljudu.

Ivo Josipović je očito vrlo nezgrapno izjavio da u nogometu vlada svojevrsna mafija, a iz pitanja novinara koji spominje gostovanje reprezentacije u Splitu može se zaključiti da je i predsjednikov odgovor vezan uz Split i Poljud. Kako bilo, video s mini intervjuom predsjednika Josipovića objavljujemo još jednom.