dobre vijesti za 'modre'

Jose Mourinho u velikim problemima; protiv Dinama će Tottenham igrati bez svoje najveće zvijezde

05.03.2021 u 11:17

Bionic
Reading

Prva utakmica osmine finala Europske lige između Dinama i Tottenhama na rasporedu je u četvrtak 11. ožujka (21 sat, Aransport, MAXtv), no čini se kako će 'spursi' za taj susret biti znatno oslabljeni...

U četvrtak je Tottenham, u 'malom londonskom derbiju', jedva svladao jednu od najlošijih momčadi, Fulham. 'Spursi' su na Craven Cottageu slavili 1:0 i to autogolom Adarabioya.

Trener Tottenhama Jose Mourinho požalio se na suludi ritam utakmica jer njegovi će igrači u samo 11 dana odigrati četiri meča. Prvi već u nedjelju 7. ožujka u prvenstvu protiv Crystal Palacea, potom u četvrtak 11. ožujka igraju Europsku ligu s Dinamom, a nakon toga ih 14. ožujka čeka veliki derbi s Arsenalom. Na kraju, 18. ožujka igraju uzvratnu utakmicu osmine finala Europske lige s 'modrima'...

A najveći Mourinhov problem u toj priči je - Gareth Bale! Velšanin se vraća u formu, na posljednjih pet utakmica zabio je četiri gola i napokon počeo vraćati sve što su 'spursi' uložili ovog ljeta. No, čini se kako Bale ipak ne može izdržati ovaj ritam od dvije utakmice tjedno.

Mourinho ga je protiv Fulhama izvadio iz igre u 68. minuti, a potom svojim izjavama zabrinuo navijače 'spursa'.

'Kad igrač odigra tako kao što je on odigrao protiv Burnleyja (zabio je dva gola!), naravno da bih volio da igra u svakoj utakmici. Želio bih ga i protiv Fulhama, i protiv Palacea, pa onda i protiv Dinama', kazao je Mourinho i nastavio:

'Ali, mislim da to neće ići, ne može ni Bale izdržati taj ritam. On je iskusan igrač, zna slušati svoje tijelo i važan je faktor kod odlučivanja. Sve je to dio jednog procesa kojim moramo znati upravljati iz dana u dan i vidjeti kako se osjeća sutra, pa onda opet sutra. Tako i odlučujemo, ne mogu ništa govoriti daleko unaprijed...'

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +4
Manchester City - Tottenham, Premiership, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: Tim Keeton / POOL

Hm, mnogi se sada pitaju je li to Mourinho najavio kako će Garetha Balea poštedjeti napora u sljedećim utakmicama? Realno, bez zdravog i spremnog Balea ne može računati na bodove u prvenstvu, posebice ne u derbiju s Arsenalom. Engleski mediji sada tvrde kako bi Gareth Bale prema tom planu trebao 'preskočiti' baš prvu utakmicu s Dinamom jer ga Mourinho želi spremnog za veliki derbi s 'topnicima'.

No, u isto je vrijeme Mourinho dao naslutiti kako je jedan od glavnih ciljeva ove sezone osvajanje Europske lige jer se čini da je to najlakši način da 'spursi' izbore plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone! U prvenstvu su trenutno na osmom mjestu, nakon 26 utakmica osvojili su 42 boda i za sada ih pet bodova dijeli od četvrtog mjesta, posljednjeg koje vodi u Ligu prvaka. I čini se kako je EL ipak Mourinhov prioritet.

A Bale je u EL zabio tri gola i baš ga je kroz te utakmice Mourinho 'vraćao u život'.

Imaju li 'modri' razloga za optimizam? Činjenica je da će u prvoj utakmici osmine finala Europske lige protiv Dinama Tottenham istrčati u 'kombiniranom' sastavu, ali pitanje je s Baleom ili bez njega?