šok i nevjerica

Jose Mourinho ponovno na udaru kritičara: izgubio je 'ono nešto', a njegov crni niz traje već šest godina

11.03.2020 u 11:41

Bionic
Reading

Sam je sebe prozvao 'Special One', no taj 'Posebni' već godinama jednostavno - ne postoji. Čini se kako je Jose Mourinho pročitana knjiga, trener koji je radio čuda sad je postao predmetom ismijavanja na društvenim mrežama

Tottenham je teško stradao u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka u Leipzigu. Red Bull je pred svojim navijačima slavio s čistih 3:0, te uz pobjedu 1:0 iz Londona, s uvjerljivih 4:0 izborio četvtfinale Lige prvaka.

Za prošlogodišnje finaliste Lige prvaka ovo je bio kraj europskih snova, no s obzirom na sve ozljede i izostanke (ozlijeđeni Harry Kane i Son Heung Min, prodaja Eriksena...) dobro su 'spursi' i izdržali ove sezone. Kako god bilo, navijači ipak ne mogu oprostiti ovaj neuspjeh, a glavna meta napada na društvenim mrežama je naravno - Jose Mourinho.

Kritike nisu bez podloge, bez obzira na teško stanje u momčadi Tottenhama. No, Mourinho je stigao kao spasitelj, svi su očekivali čuda jer ipak je on - Special One.

No, taj isti Special One i nokaut fazi Lige prvaka za pobjedu ne zna već punih šest godina, odnosni osam utakmica! Posljednji put je u toj fazi nekoga pobijedio kao trener Chelseaja još u travnju 2014. godine. Tada su 'bluesi' dobili PSG 2:0 i prošli u polufinale.

  • +7
Red Bull Leipzig - Tottenham Hotspur, Liga prvaka, 10.3.2020. Izvor: Profimedia / Autor: John Walton / PA Images / Profimedia

Od tada Mourinho više ne zna za pobjedu u nokaut fazi LP-a. Vodio je Chelsea u dva polufinalna susreta protiv Atletico Madrida te sezone, pa sljedeće u dva susreta osmine finala protiv PSG-a. Onda je preuzeo klupu Manchester Uniteda gdje je bio neuspješan dva puta protiv Seville u osmini finala 2018. godine i sada protiv Red Bull Leipziga kao trener Tottenhama.

U međuvremenu je s Unitedom uspio osvojiti Europsku ligu, no slaba je to utjeha za Mourinha koji je izgubio 'ono nešto' što ga je činilo Posebnim.

'Niko nije kriv za ovaj poraz. Uoči svake utakmice imamo neku traumatičnu ozljedu i tako mjesecima. Dva dana prije prve utakmice izgubili smo Sona, pred uzvrat smo ostali bez Bergwijna. Da ne spominjem one koje smo izgubili ranije. Dođeš do nokaut faze Lige prvaka i pogledaš klupu. Japhet Tanganga prvi put istrčava u Ligi prvaka. Drugi meč Ryana Sessegnona... Trebam li reći još nešto? Ne mogu kriviti igrače jer su dali sve od sebe. Nekad ti teški trenuci pomognu da se pripremiš za budućnost na bolji način. Ben Davies nije mogao igrati, a pripremali smo ga. Znao sam da Davinson Sanchez neće igrati... Nisu izgovori, ali nitko ne bi poželio ovakvu situaciju. Optimisti smo uoči završnice sezone jer će nam se vratiti Kane, Son i Bergwijn, to su ogromna pojačanja', kazao je Mourinho nakon ispadanja iz Lige prvaka.