ima neka tajna veza

Jose Mourinho i Tottenham ovim su neočekivanim potezom 'pogurali' Ivana Perišića prema Manchester Unitedu

16.09.2020 u 12:22

Bionic
Reading

Ljetni prijelazni rok ovog bi tjedna mogao doživjeti pravu eksploziju, dojam je kako se situacija polako raspetljava, a nekoliko velikih transfera - koji bi trebali biti poticaj za neke nove i još veće - na pragu su realizacije

'Okidač' za velike stvari trebao bi biti konačni odlazak Garetha Balea (31) iz Real Madrida. Velšanin ima još dvije godine ugovora s 'kraljevima', ali Zinedine Zidane više na njega ne računa i čini sve kako bi ga se riješio.

Zainteresiranih klubova ima, ali svima je Bale u startu preskup, žele ga prvo na posudbu uz mogućnost otkupa ugovora. Real ga želi prodati, pristali bi na Santiago Bernabeu pustiti ga za 30 milijuna eura, samo da ga više ne gledaju.

Cijelog ljeta među klubovima koji su bili spremni riskirati s angažmanom Garetha Balea bili su Tottenham iz kojeg je i otišao u Real te Manchester United, Newcastle, Evertom, a navodno i Roma.

Španjolski mediji sada tvrde kako je Bale sve dogovorio s Tottenhamom, Jose Mourinho je 'blagoslovio' njegov dolazak. Istina, prvo na jednogodišnju posudbu, a potom bi Bale trebao potpisati ugovor koji mu jamči završetak karijere u 'spursima'. Bila bi to na neki način zahvala klupskih čelnika igraču kojeg su u ljeto 2013. godine u Madrid poslali za tada - ali danas - astronomskih 101 milijun eura!

Čeka se samo konačni dogovor Reala i Tottenhama jer problem je Baleova godišnja plaća od 15 milijuna eura. Tottenham je spreman platiti 10 milijuna, a ostatak bi trebao 'pokriti' Real. S obzirom na to da ga se žele riješiti, dojam je da će 'kraljevi' pristati na sve. Prema nekim informacijama Real je u Baleov transfer pokušao uključiti i odlazak Dele Alija, no u Tottenhamu za takvu opciju nisu željeli ni čuti.

Pa ipak, kao znak 'dobre volje' Tottenham i Real su odradili jedan transfer, lijevi bek Sergio Reguilon (23) novi je član 'spursa' koji su Realu za njega platili 30 milijuna eura.

S druge strane, ovim su dogovorom oko Garetha Balea Jose Mourinho i Tottenham pomogli našem Ivanu Perišiću i 'pogurali' ga prema Manchester Unitedu. Sad stvarno više nema nikakvih prepreka da Perišić postane prvi Hrvat na Old Traffordu u dresu 'crvenih vragova'.

Naime, u Unitedu su proteklih nekoliko dana 'vagali' između Balea, Perišića i Douglasa Coste. Bale je bio velika želja čelnika Uniteda, više zbog marketinških mogućnosti (potencijalna milijunska zarada od prodaje dresova!), no problem su bile njegove česte ozljede, ali i motivacija za nastavak karijere.

Zato je 'uskočio' Jose Mourinho koji je još u svom mandatu na Old Traffordu (2016. do 2018.) želio kupiti Ivana Perišića. Tada nije uspio, ali sad je izravno potpomogao njegov dolazak u redove 'crvenih vragova' jer više ne postoji niti jedna prepreka da se dogovor Intera i Uniteda ne ostvari.

Antonio Conte jasno je kazao kako na Perišića ne računa, a Inter za njega traži pravi sitniš, samo 15 milijuna eura koji za Manchester United praktički ne predstavljaju trošak. A Ole Gunnar Solskjaer dobio bi igrača koji može 'pokriti' i lijevo i desno krilo, može igrati i špicu, a uz sve to je i aktualni osvajač Lige prvaka, borac je kakvog u momčadi Uniteda baš trebaju.

Engleski mediji navode kako su 'crveni vragovi' i Inter ponovno krenuli u pregovore, svi su uvjereni kako će već do kraja tjedna Ivan Perišić istrčati na Old Trafford kao prvi Hrvat u dresu Manchester Uniteda.