nema uzvrata

Dinamo u Budimpešti nastavlja borbu za Ligu prvaka; evo gdje možete gledati utakmicu koju 'modri' igraju protiv Ferencvaroša

16.09.2020 u 08:17

Bionic
Reading

Dinamo večeras igra utakmicu 3. pretkola Lige prvaka protiv mađarskog prvaka Ferencvaroša. Utakmica se igra s početkom u 19 sati, a prijenos možete gledati na programu Arenasport 1 koji se emitira na MAXtv. U ovoj fazi kvalifikacija za Ligu prvaka igra se samo jedna utakmica...

I prošle su se godine Dinamo i Ferencvaroš našli u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Mađari su na Maksimiru neočekivano izvukli 1:1, a potom je 'kaznena ekspedicija' stigla na uzvrat u Budimpeštu.

Nitko nije očekivao da će biti lako, ali Arijan Ademi, Bruno Petković, Dani Olmo i Amer Gojak rasturili su 'Fradi', Dinamo je s 4:0 nalupao mađarskog prvaka i otišao dalje.

Prst sudbine spojio je Dinamo i Ferencvaroš i ove sezone, sada u 3. pretkolu Lige prvaka. U odnosu na situaciju prije godinu dana puno je noviteta. Prvo, tu je koronavirus, igra se samo jedna utakmica u ovoj fazi natjecanja, bez navijača na tribinama... Ždrijeb je pomazio Mađare, pa će Dinamo u Budimpešti krčiti put prema još jednoj sezoni u nekoj od skupina Lige prvaka. Pobjeda u ovom susretu jamči siguran plasman u Europsku ligu, ali i još jedan korak prema Ligi prvaka, tj. plasman u play-off.

Dan uoči utakmice, nakon večernjeg treninga, pred predstavnike medija izašao je trener Dinama Zoran Mamić.

'Očekujem tešku utakmicu. Ja sam od prve kvalifikacijske runde rekao što je Dinamov cilj. Mi želimo igrati skupinu Lige prvaka što znači da sutra moramo pobijediti. To je jedini zadatak koji sam postavio pred momčad', rekao je Zoran Mamić i nastavio:

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.

'Naravno da sam pogledao utakmicu od prošle godine. Pa bio sam ovdje... Pogledao sam i ostale utakmice koje je Ferencvaroš odigrao u ovom dijelu sezone.'

Dinamo je i u 2. pretkolu igrao kao gost...

'Sigurno nije optimalno da se igra samo jedna utakmica i to u gostima. Ali situacija je takva kakva je, moramo je prihvatiti. Imali smo takvu situaciju i u Rumunjskoj. Ne trebamo se time opterećivati. Želimo pobijediti i plasirati se u playoff Lige prvaka', samouvjereno kaže Mamić uoči sraza s Ferencvarošem te zaključuje:

  • +7
Hajduk - Dinamo, 4. kolo HT Prve lige, 2020/21. Izvor: Cropix / Autor: Paun Paunovic / CROPIX

'Sve za sada ide planiranim putem, nadam se da ćemo tako i nastaviti. U dobrom smo stanju i u dobrom raspoloženju očekujemo utakmicu. Kao što i Ferencvaroš ima sjajne rezultate iza sebe, tako smo i mi u hrvatskom prvenstvu u zadnjoj utakmici pobijedili u derbiju. Ekipa se napunila samopouzdanjem i vjerujem da ćemo to pretočiti u dobru igru.'

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige te pretkola Lige prvaka i Europske lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.