Ivušić prodan

Još jedan brončani odlazi iz Hrvatske! Pomalo neobičan izbor za reprezentativnog golmana

25.01.2023 u 12:12

Bionic
Reading

Kao što smo prvi pisali još prije dva tjedna, sada se i potvrdilo. Ivica Ivušić napušta Osijek i seli u ciparski Pafos

NK Osijek ostao je bez još jednog odličnog igrača. Naime, Ivica Ivušić, koji će 1. veljače napuniti 28 godina, dobio je ponudu s Cipra, iz Pafosa, koja je očito zadovoljila njegove ali i apetite slavonskog prvoligaša.

Doduše, visina odštete još nije potvrđena, no barata se iznosom od dva milijun eura, što je puno manje u odnosu na ono koliko se procjenjuje Ivušićeva vrijednost. Naime, prema Transfermarktu hrvatski reprezentativac vrijedi oko pet milijuna eura.

>> O tom smo transferu pisali još prije dva tjedna: Sprema se transfer još jednog 'brončanog' reprezentativca; ovo bi bio najteži udarac za hrvatskog prvoligaša

Ivušić se dakle seli na Cipar, iako još mora obaviti liječnički pregled. No, ne sumnjamo u njegovo stanje jer još u prosincu bio je dio Dalićeve momčadi koja je se sjajno predstavila na SP-u u Katru.

Dakle, nakon Oršića koji je otišao iz Dinama, potom i Juranovića koji je napustio Celtic, te Lovrena koji je iz Zenita otišao u Lyon, dogodio se još jedan transfer Vatrenog.

Pafos je trenutno treća momčad ciparskog prvenstva, s tri boda zaostatka za vodećim AEK-om iz Larnace. APOEL je na drugom mjestu s bodom zaostatka za vodećim, odnosno dva boda prednosti pred novim Ivušićevim klubom.

Ivušić je u Osijek stigao 2018. godine, te je branio u 129 utakmica. Od toga u 61 utakmici nije primio gola.

Za Hrvatsku je branio u pet utakmica.