NERVOZA ZBOG RAKITIĆA

Jeličić naljutio izbornika Čačića: Ne vadite nam zdrave zube!

12.11.2016 u 21:26

  • +7

Kvalifikacije za SP: Hrvatska - Island

Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Bionic
Reading

Hrvatski izbornik Ante Čačić nije bio zadovoljan pitanjem o ulozi Ivana Rakitića na terenu u utakmici protiv Islanda, koje mu je postavio HTV-ov stručni komentator Joško Jeličić...

Čačić je dobro raspoložen došao u HTV-ov studio nakon pobjede 2:0 protiv Islanda, za koju su bila zaslužna dva pogotka Marcela Brozovića. No naišao je tamo i na kritike, a stručni komentator Joško Jeličić nije bio zadovoljan igrom Ivana Rakitića i malom minutažom koju je dobio Andrej Kramarić u završnici utakmice, kada je zamijenio neraspoloženog veznjaka Barcelone.

Rakitić je unatoč asistenciji kod prvog pogotka zaista bio jedan od slabijih hrvatskih igrača i izbornik ga je trebao ranije zamijeniti, ali ta mu tema nije dobro sjela.

'Joško, ovi igrači daju sebe, zaista, ponekad te izvedbe nisu bajne kod pojedinaca, ali nemojte vaditi zdrave zube. Sjetite se kritika prošle godine na račun Darija Srne i Marija Mandžukića, a to su igrači koji igraju na visokoj razini i daju sve, i ne treba mijenjati dok je tako. Rakitić, ako i nije najbolji, vrlo je važan i igrat će kod mene dok god bude tako', odgovorio je Jeličiću Ante Čačić i objasnio način na koji je koristio Rakitića:

'Igrali smo u 'V' u veznom redu, s povučenim Badeljom. Raketa je bio poludesno jer smo htjeli biti na što više pozicija zbog njihovih dugih lopti. To on igra u Barceloni, a Kramarić je bio odličan u prethodne dvije utakmice i igrat će kad ja tako odlučim.'



Kritika je bila i zbog previše Mandžukićevih odlazaka na bok i ubačaja u sredinu.

'Mandžukića usmjeravam da se što manje troši na nepotrebne stvari, da bude u šesnaestercu. Pomoglo bi mu da bude selektivniji u kretanjima', kaže izbornik koji je doživio tek jedan poraz otkad je preuzeo reprezentaciju, onaj na Euru u produžetku protiv Portugala.