FA CUP GOLIJADA

Jelavićev Hull izborio veliko finale protiv Arsenala

13.04.2014 u 19:15

Bionic
Reading

Nogometaši Hull Cityja drugi su finalisti 133. po redu izdanja FA Cupa, najstarijeg nogometnog natjecanja na svijetu. U polufinalu su na Wembleyju savladali trećeligaša Sheffield United s 5-3...

Puno su problema igrači Sheffield Uniteda radili favoriziranim protivnicima, pa su tako vodili u dva navrata, 1-0 i 2-1.

Već u 19. minuti Jose Baxter je zabio za 1-0, rezultat je izjednačio Yannick Sagbo, da bi neposredno prije odlaska na odmor trećeligaš opet poveo preko Stevena Scougalla.

Ipak, u nastavku je na vidjelo isplivala kvaliteta Hull Cityja, te su golovima Mattyja Fryatta, Toma Huddlestonea i Stephena Quinna došli do prednosti od dva gola. Tračak nade Sheffieldu se ukazao nakon gola Jamiea Murphyja u 90., ali u trenucima dok su krenuli po izjednačenje, uslijedio je hladan tuš i gol Davida Meylera za konačnih 5-3.

Nikica Jelavić nema pravo nastupa u FA Cupu za Hull City budući je ove sezone u istom natjecanju već zaigrao za Everton.

Hull Cityju je ovo premijerni plasman u finale FA Cupa u povijesti kluba. U finalu koje je na rasporedu 17. svibnja, također na Wembleyju, igrat će protiv Arsenala, deseterostrukog pobjednika ovog natjecanja.

FA Cup, polufinale:

Hull City - Sheffield United 5-3 (Sagbo 42, Fryatt 49, Huddlestone 54, Quinn 67, Meyler 90+3 / Baxter 19, Scougall 44, Murphy 90)