NEMA OKOLIŠANJA

Jelavić: Moj cilj u Evertonu? Golovi i samo golovi!

02.02.2012 u 22:25

Bionic
Reading

Novi Evertonov napadač, hrvatski 26-godišnji hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić, nedvosmisleno je odgovorio na upit o ciljevima u klubu iz Liverpoola

'Golovi, golovi i opet golovi! Znam da Everton nije postigao puno pogodaka ove sezone, ali ne osjećam zbog toga nikakav pritisak. Naprotiv, to mi je samo izazov', započeo je Jelavić, koji je na isteku siječanjskog prijelaznog roka stigao među 'toffeese' iz škotskog Rangersa, u kojem je zabio čak 30 golova u 45 prvenstvenih utakmica.

'Učinit ću sve što mogu kako bih zabio puno golova. Uvijek sam nastojao u karijeri biti sve bolji i bolji igrač. Želim igrati dobro i biti koristan mojoj momčadi, te postići što je više moguće golova. Znam da je velika razlika između engleskog i škotskog prvenstva. No, i u Škotskoj morate biti na 100 posto, ima i tamo teških utakmica. Puno su mi pomogla iskustva igranja u Škotskoj i držim da sam spreman. Premier liga je na višoj razini, ali ne vjerujem da će mi biti potrebno neko određeno vrijeme za prilagodbu'.

Na kraju je Jelavić ponovio kako je svom dosadašnjem klubu Rangersu ponudio ostanak, te da ga je napustio na inicijativu kluba.

'Rangers je u teškoj financijskoj situaciji. Znam to, čuo sam informaciju unutar kluba da imaju probleme. Menadžeru sam rekao da ću ostati ako tako odluči predsjednik kluba, ali i otići ako žele zaraditi novac na meni. Odluku o mom odlasku donio je klub, a ne ja', zaključio je Jelavić.