SLAVLJE EVERTONA

Utučeni Klopp nakon šokantnog poraza kao da ne vjeruje u naslov Liverpoola

25.04.2024 u 08:33

Bionic
Reading

Trofejni njemački trener Juergen Klopp još je u siječnju najavio odlazak iz Liverpoola od kojeg se želi oprostiti naslovom prvaka Engleske.

Sinoć je taj plan zadobio veliki udarac jer je Liverpool poražen u gradskom derbiju od Evertona 0:2. Arsenal je tako zadržao tri boda prednosti ispred Liverpoola. Još veća prijetnja je Manchester City koji zaostaje jedan bod za Kloppovom ekipom, ali ima dvije utakmice manje.

Nakon poraza od Evertona Klopp je bio vidno utučen:

'Ne znam što da kažem. Stvarno suosjećam s navijačima i jako mi je žao. Ispričavam se. Trebali smo biti bolji, ali nismo', rekao je Juergen Klopp.

Na izravno pitanje ima li Liverpool još šanse za osvajanje naslova prvaka bio je brutalno iskren:  

'Arsenal i Manchester City sada bi morali imati vrlo loše trenutke i izgubiti neke bodove', rekao je njemački stručnjak svjestan da više ne odlučuje sam o svojoj sudbini. 

Everton je na Goodisonu pobijedio Liverpool prvi put nakon 2010. godine, a tek drugi put u Premier ligi od 2011. godine.

Klopp je s Liverpoolom do sada osvojio Ligu prvaka, Premier ligu, Svjetsko klupsko prvenstvo, FA kup, Liga kup i Superkup, kao i Community Shield.

Jučer su nizozemski mediji objavili  da je Liverpool stupio u kontakt s Feyenoordom i počeo pregovore o dovođenju 45-godišnjeg Arnea Slota, trenera koji preferira napadački nogomet. 

Slota su prošle godine mediji povezivali s prelaskom u Tottenham, ali je on odlučio ostati u Feyenoordu s kojim je potpisao produljenje ugovora.

Standings provided by Sofascore