NHL-OVAC U 'BRLOGU'

Jeffrey: Čuo sam puno o Medveščaku i Zagrebu

10.10.2012 u 18:15

Bionic
Reading

'Puno sam čuo o Medveščaku, Zagrebu i navijačima od Alana Letanga. Želio sam iskusiti kako je igrati u Europi, a želio sam za vrijeme 'lockouta' igrati jake utakmice, a ne samo trenirati', rekao je Jeffrey na današnjoj konferenciji za novinare

Napadač Pittsburgh Penguinsa Dustin Jeffrey novi je član zagrebačkog Medveščaka, a ujedno i prvi hokejaš koji je izravno iz NHL-lige pristupio jednom hrvatskom klubu. Jeffrey (24) može igrati na poziciji centra i na lijevom krilu, a sve četiri godine u NHL-u proveo je kao član Penguinsa. U Medveščak dolazi zahvaljujući štrajku u NHL-ligi, te jednom od sponzora Medveščaka koji je uplatio visoko osguranje.

Jeffrey je 2007. izabran na NHL draftu kao 171. izbor od strane Pittsburgh Penguinsa, a u listopadu iste godine potpisao je i trogodišnji ugovor s Penguinsima, za koje je dosada nastupio u 66 utakmica, te postigao 12 golova i 9 asistencija. Ugovor za ovu sezonu Jeffrey ima i dalje s NHL klubom iz Pittsburgha, ali zbog lockouta u NHL-u odlučio se pridružiti Medvjedima i okušati se u Ebelu.

'Puno sam čuo o Medveščaku, Zagrebu i navijačima od Alana Letanga. Želio sam iskusiti kako je igrati u Europi, a želio sam za vrijeme 'lockouta' igrati jake utakmice, a ne samo trenirati', rekao je Jeffrey na današnjoj konferenciji za novinare.

Jeffrey je kazao kako je on napadač koji dobro igra u situacijama s igračem više i s igračem manje, odgovaran je u obrambenim zadaćama, ali je isto tako spreman zaprijetiti suparničkoj momčadi ukoliko mu se ukaže prilika.

'Trebat će mi vremena za prilagodbu, ali hokej je hokej gdje god ga igrao. Naravno da moraš raditi prema trenerovom sistemu, ali kada si na ledu sve je stvar instinkta. Veselim se prvom treningu s novom momčadi', rekao je 24-godišnji Kanađanin.

Medveščak je od danas sedmi klub Ebel lige koji se pojačao igračima iz najjače hokejaške lige svijeta.